16 Ekim 2017 Pazartesi

Fener Balığı Köftesi (Fish Cake)

Merhaba,

Fish Cake yapımı için çoğunlukla kılçıksız beyaz etli balıklar tercih ediliyor. Bununla birlikte somon balığı ile hazırlanan tarifler de var.
Fish  özellikle Kore mutfağında "Eomuk" ismi ile çok popüler bir sokak yemeği.
Bizim köftenin muadili gibi diyebiliriz.
Ben Fener balığı köftesini; haşlanmış patates, karabiber, maydanoz, dereotu ve taze soğanı harmanlayarak hazırladım.
Daha sonra dışını önce una, sonra çırpılmış yumurta ve son olarak galeta ununa (panko) bulayarak kızarttım.

Malzemeler;
• 350- 400 gram fener balığı
• 1/2 kilo patates
• 50 gram tereyağı
• 3 çorba kaşığı süt
• 1 çay kaşığı karabiber
• 3-4 dal maydanoz
•  4-5 dal dereotu
•  1/2 su bardağı un
•  1 su bardağı panko
•  2 yumurta
•  tuz
Kızartmak için;
•  sıvı yağı

Afiyet olsun.
De







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder