24 Ocak 2016 Pazar

PİYAZ

Merhaba,

Izgara köftenin en iyi dostudur piyaz. Piyazı çok severim ama en çok da halamın yaptığı piyazı. Bazı lezzetler vardır ki kişiyle özdeştir, tartışmasız o kişi hep en güzelini, en lezzetlisini yapar ve hatta bayrağını  kolay kolay kaptırmaz kimselere. Tıpkı benim küçük halamın yaptığı piyaz da olduğu gibi. Acaba ne zaman halamın yaptığı kadar lezzetli piyaz yapabilirim? Sanırım hiçbir zaman. ;)

Malzemeler:
• 300 gram kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
• 1 adet kırmızı soğan
• 1/2 su bardağı üzüm sirkesi 
• 1 kahve fincanı zeytinyağ
• tuz
• kırmızı pul biber
• yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:
• Bir gece önceden haşlanan kuru fasulyeleri yıkadıktan sonra, haşlayacağınız tencereye alın üzerine geçecek kadar soğuk su koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzün,
• biraz ılıklaştıktan sonra servis tabağına alın, piyazlık doğradığınız soğanı tuzla ovduktan sonra, sirke, pul biber, zeytinyağ ve kıyılmış maydanozlarla birlikte kuru fasulyelerle karıştırın,
• arzu ederseniz üzerine haşlanmış yumurta, siyah zeytin ve domatesle de servis yapabilirsiniz. Sirke sevmeyenler için limon önerilir.
Afiyet olsun.
DE



Piyaz

Merhaba,

Izgara köftenin en iyi dostudur piyaz. Piyazı çok severim ama en çok da halamın yaptığı piyazı. Bazı lezzetler vardır ki kişiyle özdeştir, tartışmasız o kişi hep en güzelini, en lezzetlisini yapar ve hatta bayrağını  kolay kolay kaptırmaz kimselere. Tıpkı benim küçük halamın yaptığı piyaz da olduğu gibi. Acaba ne zaman halamın yaptığı kadar lezzetli piyaz yapabilirim? Sanırım hiçbir zaman. ;)

Malzemeler:
• 300 gram kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
• 1 adet kırmızı soğan
• 1/2 su bardağı üzüm sirkesi 
• 1 kahve fincanı zeytinyağ
• tuz
• kırmızı pul biber
• sumak
• yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:
• Bir gece önceden haşlanan kuru fasulyeleri yıkadıktan sonra, haşlayacağınız tencereye alın üzerine geçecek kadar soğuk su koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzün,
• biraz ılıklaştıktan sonra servis tabağına alın, piyazlık doğradığınız soğanı tuzla ovduktan sonra, sirke, pul biber, zeytinyağ ve kıyılmış maydanozlarla birlikte kuru fasulyelerle karıştırın,
• arzu ederseniz üzerine haşlanmış yumurta, siyah zeytin ve domatesle de servis yapabilirsiniz. Sirke sevmeyenler için limon önerilir.
Afiyet olsun.
DE