10 Mayıs 2016 Salı

HİBEŞ

Merhaba,

Antalya yöresine ait hibeş, meze çeşidi olarak bilinse de Et yemeklerinin yanında oldukça uyumlu. Bunun dışında kahvaltılarınızda değişik bir tat arıyorsanız kesinlikle ekmek üstü lezzet veya hazırlayacağınız kanepelerinizde peynir, sosis,salam vb. ile birlikte rahatlıkla önerebilirim.

Malzemeler:
• 150- 200 gram kadar tahin 
• 2 limon suyu (damak tadınıza göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz.)
• 3 diş sarımsak
• yarım su bardağı su (oda ısısında)
• 1 çay kaşığı kimyon
• 2-3 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber (acı severseniz bir kısmını acı kırmızı toz biber kullanabilirsiniz.)
• 1 çay kaşığı tuz
• karabiber

Yapılışı:
• Tahini karıştırma kabına alın. Üzerine soğuk suyu tahta kaşıkla sürekli yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Karıştırma işlemine devam ederken bu kez limon suyunu kıvamını ayarlayarak azar azar ekleyin. Karışımın pürüzsüz olmasına dikkat edin. Arzu ederseniz pürüzsüz karışım için mutfak robotu da kullanabilirsiniz.
• Daha sonra tuzla iyice ezdiğiniz sarımsak ve baharatları tahinli karışıma ilave edin ve pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın. 
Afiyet olsun.

Not: Bu meze tarifinin tüm malzeme miktarlarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ben mümkün olduğunca   özellikle limon suyu ve kimyon miktarlarını az kullanmaya çalıştım. Sonuçta tüm baharatları meze tamamladıktan sonra da ilave etme şansınız var. Umarım beğenirsiniz.




Hibeş

Merhaba,

Antalya yöresine ait hibeş, meze çeşidi olarak bilinse de Et yemeklerinin yanında oldukça uyumlu. Bunun dışında kahvaltılarınızda değişik bir tat arıyorsanız kesinlikle ekmek üstü lezzet veya hazırlayacağınız kanepelerinizde peynir, sosis,salam vb. ile birlikte rahatlıkla önerebilirim.

Malzemeler:
• 150- 200 gram kadar tahin 
• 2 limon suyu (damak tadınıza göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz.)
• 3 diş sarımsak
• yarım su bardağı su (oda ısısında)
• 1 çay kaşığı kimyon
• 2-3 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber (acı severseniz bir kısmını acı kırmızı toz biber kullanabilirsiniz.)
• 1 çay kaşığı tuz
• karabiber

Yapılışı:
• Tahini karıştırma kabına alın. Üzerine soğuk suyu tahta kaşıkla sürekli yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Karıştırma işlemine devam ederken bu kez limon suyunu kıvamını ayarlayarak azar azar ekleyin. Karışımın pürüzsüz olmasına dikkat edin. Arzu ederseniz pürüzsüz karışım için mutfak robotu da kullanabilirsiniz.
• Daha sonra tuzla iyice ezdiğiniz sarımsak ve baharatları tahinli karışıma ilave edin ve pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın. 
Afiyet olsun.

Not: Bu meze tarifinin tüm malzeme miktarlarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ben mümkün olduğunca   özellikle limon suyu ve kimyon miktarlarını az kullanmaya çalıştım. Sonuçta tüm baharatları meze tamamladıktan sonra da ilave etme şansınız var. Umarım beğenirsiniz.