21 Şubat 2016 Pazar

ETLi LAHANA SARMASI

Merhaba,

Hemen hemen herkesin bildiği tarifleri genel olarak blog hesabımda çok bilindik olması nedeniyle paylaşmıyorum ancak, instagram hesabımda yayınladığım etli lahana dolma fotoğrafından sonra yazmam zaruri oldu. 

Malzemeler:

• 1 orta boy lahana
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 1,5 yemek kaşığı domates salçası

İç harcı için :

• 200- 250 gram orta yağlı kıyma
• 2 orta boy kuru soğan
• 1 - 1,5 su bardağı pirinç
• maydanoz 
• karabiber, tuz
• 1 çay bardağı ılık su

Yapılışı:

Lahana yapraklarını ayırıp, haşladıktan sonra, diğer taraftan dolmaları yerleştireceğimiz tencereyi ocağa alıyoruz. 
Tereyağını erittikten sonra, salça ilavesi yapıyoruz. Hafif salçanın kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
İç harcı hazırlamaya başlıyoruz, başlarken tencereden kavurmuş olduğumuz salçadan 1 çorba kaşığı alıp iç harcın içerisine ilave ediyoruz. İç harcımızı hazırlıyoruz.
Dolmaları sarmaya başlıyoruz ve diziyoruz.
Ben en son dolmalar tencereye dizildikten sonra yazdan hazırladığım 2-3 yemek kaşığı domates sosunu kullandım. Suyunu, tuzunu ilave edin. Dolmaların dağılmadan pişmesi için porselen bir tabak kapattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve pişirin.
Afiyet olsun.
DE



Etli Lahana Sarması

Merhaba,

Hemen hemen herkesin bildiği tarifleri genel olarak blog hesabımda çok bilindik olması nedeniyle paylaşmıyorum ancak, instagram hesabımda yayınladığım etli lahana dolma fotoğrafından sonra yazmam zaruri oldu. 

Malzemeler:

• 1 orta boy lahana
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 1,5 yemek kaşığı domates salçası

İç harcı için :

• 200- 250 gram orta yağlı kıyma
• 2 orta boy kuru soğan
• 1 - 1,5 su bardağı pirinç
• maydanoz 
• karabiber, tuz
• 1 çay bardağı ılık su

Yapılışı:

Lahana yapraklarını ayırıp, haşladıktan sonra, diğer taraftan dolmaları yerleştireceğimiz tencereyi ocağa alıyoruz. 
Tereyağını erittikten sonra, salça ilavesi yapıyoruz. Hafif salçanın kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
İç harcı hazırlamaya başlıyoruz, başlarken tencereden kavurmuş olduğumuz salçadan 1 çorba kaşığı alıp iç harcın içerisine ilave ediyoruz. İç harcımızı hazırlıyoruz.
Dolmaları sarmaya başlıyoruz ve diziyoruz.
Ben en son dolmalar tencereye dizildikten sonra yazdan hazırladığım 2-3 yemek kaşığı domates sosunu kullandım. Suyunu, tuzunu ilave edin. Dolmaların dağılmadan pişmesi için porselen bir tabak kapattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve pişirin.
Afiyet olsun.
DE



FINDIKLI PORTAKALLI KURABİYE

Merhaba,

Bu kurabiye tarifi için, öğrendiğim ilk ve en kolay kurabiye diyebilirim. Zaman içerisinde yuvarlak kurabiye şekilleri ile birlikte uzunlamasına çubuk şeklinde yapmaya başladım. Sebebine gelince; çoçukluktan kalan alışkanlıktan olsa gerek, oldum olası bisküviyi çaya batırarak yemeği çok severim. Hâla benimle birlikte bu şekilde yemeyi seven kişi de canım annem. Bir gün bu kurabiyeleri yaparken bana "Derya neden hep kurabiyeleri yuvarlak yapıyorsun, çubuk şeklinde yaparsan çaya daha rahat batırarak yeriz" dediği an dün gibi aklımda. 
Benim gibi gibi kurabiyesine çay kaşığı muamelesi yapanlara önerimdir. :))

Malzemeler:

• 175- 200 gram oda sıcaklığı tereyağ veya margarin 
• 2,5 - 3 kahve fincanı pudra şekeri
• 8 kahve fincanı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 yumurta (akı hamurunun içerisine, sarısı kurabiyelerin üzeri için)
• yarım portakal kabuğu rendesi
• yarım paket vanilya (arzuya göre)
• 1 çay bardağı dövülmüş fındık

Yapılışı:
• Fındık hariç tüm malzemeler hep birlikte yoğurulur, yumuşak bir hamur elde edilir.
• en son ince dövülmüş fındık ilave edilir ve istediğiniz şekil verilerek, kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
• önceden ısıtılmış 175- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ortalama 20-30 dakika kadar.

Afiyet olsun.
DE




Fındıklı Portakallı Kurabiye

Merhaba,

Bu kurabiye tarifi için, öğrendiğim ilk ve en kolay kurabiye diyebilirim. Zaman içerisinde yuvarlak kurabiye şekilleri ile birlikte uzunlamasına çubuk şeklinde yapmaya başladım. Sebebine gelince; çoçukluktan kalan alışkanlıktan olsa gerek, oldum olası bisküviyi çaya batırarak yemeği çok severim. Hâla benimle birlikte bu şekilde yemeyi seven kişi de canım annem. Bir gün bu kurabiyeleri yaparken bana "Derya neden hep kurabiyeleri yuvarlak yapıyorsun, çubuk şeklinde yaparsan çaya daha rahat batırarak yeriz" dediği an dün gibi aklımda. 
Benim gibi gibi kurabiyesine çay kaşığı muamelesi yapanlara önerimdir. :))

Malzemeler:

• 175- 200 gram oda sıcaklığı tereyağ veya margarin 
• 2,5 - 3 kahve fincanı pudra şekeri
• 8 kahve fincanı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 yumurta (akı hamurunun içerisine, sarısı kurabiyelerin üzeri için)
• yarım portakal kabuğu rendesi
• yarım paket vanilya (arzuya göre)
• 1 çay bardağı dövülmüş fındık

Yapılışı:
• Fındık hariç tüm malzemeler hep birlikte yoğurulur, yumuşak bir hamur elde edilir.
• en son ince dövülmüş fındık ilave edilir ve istediğiniz şekil verilerek, kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
• önceden ısıtılmış 175- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ortalama 20-30 dakika kadar.

Afiyet olsun.
DE