3 Şubat 2016 Çarşamba

PEYNiR SOSLU MANTAR SALATASI

Merhaba,

Yeni bir salata tarifi ile geldim bugün. İnanılmaz beğenildi. Ben de çok sevdim. Hemen sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler:

• 350- 400 gram mantar
• 2- 3 adet kırmızı biber
• 3 çorba kaşığı zeytinyağ
• karabiber
• tuz

Sosu için:
• 2 çorba kaşığı dolusu kaşığı krem peynir
• yarım demet kadar ince kıyılmış maydanoz
• Az kekik
• Kırmızı pulbiber
• 1 çay kaşığı limon suyu
• 1 su bardağı et veya tavuk suyu veya et veya tavuk suyunuz da yoksa bir yemek kaşığı tereyağ ve 1 çay bardağı su
• Sarımsak (arzu göre) 

Yapılışı:
• Kırmızı biberleri zarlarından kolayca ayrılana kadar közleyin, temizledikten sonra uzun şerit halinde doğrayın.
• Tavaya krem peyniri koyun, kısık ateşte karıştırarak eritin. Yavaş yavaş et veya tavuk suyunu ilave edin. Peyniri iyice et suyuna yedirin eğer sarımsak ilave edecekseniz bu aşamada ilave yapabilirsiniz. Daha sonra diğer sos malzemelerini ilave edin ve kenara alın.
Eğer tereyağ ve su ile yapacak olursanız, peynirden sonra tereyağ ilavesini yapın, yavaş yavaş sıcak su katarak iyice karıştırın.
• Geniş yüzeyli bir tavayı önce kızdırın, sonra zeytinyağını koyun.
• Kızgın yağlı tavaya yıkanmış, doğranmış mantarların önce yarısını karıştırarak kavurun. Mantarların sulanmaması için tavanın altını kısmayın, iyice kavrulduktan sonra kenara alın ve mantarın ikinci kısmını tavaya alın. İkinci kısmı da kavrulduktan sonra, ilk kavurduğunuz mantarları aynı tava içine alın.
• Közlenmiş ve şerit şeklinde doğranmış kırmızı biberleri, karabiberi ekleyin ve hep birlikte sadece 1-2 dakika harmanlayın.
• Daha sonra servis tabağına alın ve üzerine daha önce hazırlanmış sos malzemesini ilave edin.
Afiyet olsun.
DE




Peynir Soslu Mantar Salatası

Merhaba,

Yeni bir salata tarifi ile geldim bugün. İnanılmaz beğenildi. Ben de çok sevdim. Hemen sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler:

• 350- 400 gram mantar
• 2- 3 adet kırmızı biber
• 3 çorba kaşığı zeytinyağ
• karabiber
• tuz

Sosu için:
• 2 çorba kaşığı dolusu kaşığı krem peynir
• yarım demet kadar ince kıyılmış maydanoz
• Az kekik
• Kırmızı pulbiber
• 1 çay kaşığı limon suyu
• 1 su bardağı et veya tavuk suyu veya et veya tavuk suyunuz da yoksa bir yemek kaşığı tereyağ ve 1 çay bardağı su
• Sarımsak (arzu göre) 

Yapılışı:
• Kırmızı biberleri zarlarından kolayca ayrılana kadar közleyin, temizledikten sonra uzun şerit halinde doğrayın.
• Tavaya krem peyniri koyun, kısık ateşte karıştırarak eritin. Yavaş yavaş et veya tavuk suyunu ilave edin. Peyniri iyice et suyuna yedirin eğer sarımsak ilave edecekseniz bu aşamada ilave yapabilirsiniz. Daha sonra diğer sos malzemelerini ilave edin ve kenara alın.
Eğer tereyağ ve su ile yapacak olursanız, peynirden sonra tereyağ ilavesini yapın, yavaş yavaş sıcak su katarak iyice karıştırın.
• Geniş yüzeyli bir tavayı önce kızdırın, sonra zeytinyağını koyun.
• Kızgın yağlı tavaya yıkanmış, doğranmış mantarların önce yarısını karıştırarak kavurun. Mantarların sulanmaması için tavanın altını kısmayın, iyice kavrulduktan sonra kenara alın ve mantarın ikinci kısmını tavaya alın. İkinci kısmı da kavrulduktan sonra, ilk kavurduğunuz mantarları aynı tava içine alın.
• Közlenmiş ve şerit şeklinde doğranmış kırmızı biberleri, karabiberi ekleyin ve hep birlikte sadece 1-2 dakika harmanlayın.
• Daha sonra servis tabağına alın ve üzerine daha önce hazırlanmış sos malzemesini ilave edin.
Afiyet olsun.
DE