30 Mart 2016 Çarşamba

FIRINDA PATLICAN OTURTMA

Merhaba,

Yine klasik tatlardan ama hemen hemen hepimizin vazgeçilmezlerimizden bir patlıcan yemeği olan, patlıcan oturtma. 

Malzemeler:
• 5-6 adet patlıcan 

İç malzemesi:

• 1adet büyük kuru soğan
• 400 gram kıyma
• 1/2 yemek kaşığı domates salçası
• 1 çay kaşığı sıvıyağ
• maydanoz
• karabiber
• tuz

Kızartmak için:
• sıvıyağ

Üzeri için:
• Domates
• Biber

Yapılışı:
• Patlıcanları öncelikle alacalı soyun ve bir parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimlenmiş patlıcanları soğuk ve tuzlu suda en az 20 dakika acısının çıkması ve kararmaması için bekletin.
• Diğer taraftan iç malzemesi için, soğanları yemeklik doğrayın. Tenceremize 1çay kaşığı sıvı yağı alın ve doğranmış soğanları pembeleşene kadar kontrollü bir  şekilde pişirin. Arkasından kıymayı ilave edin ve soğanla birlikte iyice kavurun.
• Kıyma ve soğan iyice kavrulduktan sonra sivri biber, varsa kabukları doğranmış taze domates yoksa salçanızın ilave edin, tekrar pişirmeye devam edin. Altını kapattıktan sonra en son tuzunu,karabiberini ve doğranmış maydanozları ilave edin ve karıştırın.
• Tuzlu suda bekleyen doğranmış patlıcanları iyice kurulayın. Tavaya patlıcanları kızartmak için sıvıyağ koyun ve  tüm patlıcanları arkalı önlü kızartın.
• Kızarmış olan patlıcanları önceden hazırladığınız kağıt havluya çıkarın.
• Daha sonra fırın kabına kızarttığınız patlıcanların dizin üzerine kıymalı harcını ilave edin. 
• Kenarından az sıcak su ilave edin.
• En üstüne fotoğrafta görüldüğü gibi dilimlenmiş domates ve sivri biberleri dizin ve önceden ısıtılmış fırına verin.
Afiyet olsun.
DE



• Aşağıdaki iki fotoğraf patlıcan oturtmanın fırına verilmeden önceki haline ait görüntüler.


Fırında Patlıcan Oturtma

Merhaba,

Yine klasik tatlardan ama hemen hemen hepimizin vazgeçilmezlerimizden bir patlıcan yemeği olan, patlıcan oturtma. 

Malzemeler:
• 5-6 adet patlıcan 

İç malzemesi:

• 1adet büyük kuru soğan
• 400 gram kıyma
• 1/2 yemek kaşığı domates salçası
• 1 çay kaşığı sıvıyağ
• maydanoz
• karabiber
• tuz

Kızartmak için:
• sıvıyağ

Üzeri için:
• Domates
• Biber

Yapılışı:
• Patlıcanları öncelikle alacalı soyun ve bir parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimlenmiş patlıcanları soğuk ve tuzlu suda en az 20 dakika acısının çıkması ve kararmaması için bekletin.
• Diğer taraftan iç malzemesi için, soğanları yemeklik doğrayın. Tenceremize 1çay kaşığı sıvı yağı alın ve doğranmış soğanları pembeleşene kadar kontrollü bir  şekilde pişirin. Arkasından kıymayı ilave edin ve soğanla birlikte iyice kavurun.
• Kıyma ve soğan iyice kavrulduktan sonra sivri biber, varsa kabukları doğranmış taze domates yoksa salçanızın ilave edin, tekrar pişirmeye devam edin. Altını kapattıktan sonra en son tuzunu,karabiberini ve doğranmış maydanozları ilave edin ve karıştırın.
• Tuzlu suda bekleyen doğranmış patlıcanları iyice kurulayın. Tavaya patlıcanları kızartmak için sıvıyağ koyun ve  tüm patlıcanları arkalı önlü kızartın.
• Kızarmış olan patlıcanları önceden hazırladığınız kağıt havluya çıkarın.
• Daha sonra fırın kabına kızarttığınız patlıcanların dizin üzerine kıymalı harcını ilave edin. 
• Kenarından az sıcak su ilave edin.
• En üstüne fotoğrafta görüldüğü gibi dilimlenmiş domates ve sivri biberleri dizin ve önceden ısıtılmış fırına verin.
Afiyet olsun.
DE



• Aşağıdaki iki fotoğraf patlıcan oturtmanın fırına verilmeden önceki haline ait görüntüler.