12 Mayıs 2016 Perşembe

CEVİZLİ ANNE KURABİYESİ

Merhaba,

Mis gibi cevizli anne kurabiyesi yapmaya ne dersiniz? 
Eğer cevabınız evet ise, hemen başlayabiliriz, işte yapılışı.

Malzemeler:
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı şeker
• 2 yumurta
• 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı karbonat
• 4 -4,5 su bardağı un
• Arzu ederseniz ilave limon veya portakal  rendesi de ilave yapabilirsiniz.

Yapılışı:
• Hamur yoğuracağınız kaba önce yoğurt, sıvıyağ, şeker ve yumurtaları koyun ve karıştırın. Arkasından 4 su bardağı unu, kabartma tozu ve karbonatla sıvı karışımın üzerine eleyin ve karıştırın. Hamurunuz ele yapışmamalı, ancak sert hamurda olmamalı. Gerekirse diğer kalan yarım su bardağı unu ilave edebilirsiniz.
• En son iri çekilmiş cevizleri ilave edin.
• Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika kadar istediğiniz şekli verdiğiniz ve üzerlerine yumurta sarısı sürdüğünüz kurabiyeleri pişirin.
Afiyet olsun.
DE 


Cevizli Anne Kurabiyesi

Merhaba,

Mis gibi cevizli anne kurabiyesi yapmaya ne dersiniz? 
Eğer cevabınız evet ise, hemen başlayabiliriz, işte yapılışı.

Malzemeler:
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı şeker
• 2 yumurta
• 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı karbonat
• 4 -4,5 su bardağı un
• Arzu ederseniz ilave limon veya portakal  rendesi de ilave yapabilirsiniz.

Yapılışı:
• Hamur yoğuracağınız kaba önce yoğurt, sıvıyağ, şeker ve yumurtaları koyun ve karıştırın. Arkasından 4 su bardağı unu, kabartma tozu ve karbonatla sıvı karışımın üzerine eleyin ve karıştırın. Hamurunuz ele yapışmamalı, ancak sert hamurda olmamalı. Gerekirse diğer kalan yarım su bardağı unu ilave edebilirsiniz.
• En son iri çekilmiş cevizleri ilave edin.
• Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika kadar istediğiniz şekli verdiğiniz ve üzerlerine yumurta sarısı sürdüğünüz kurabiyeleri pişirin.
Afiyet olsun.
DE 



MUTABBAL(MÜTEBBEL)

Merhaba, 

Bu meze için kısaca közlenmiş patlıcanlı humus da diyebiliriz. Ortadoğu mutfaklarının (Suriye, Lübnan, İsrail, Ürdün) özellikle de Filistin mutfağının en ünlü mezelerindendir. Bizde ise doğal olarak Antakya ve Hatay mutfaklarında bilinir. 

Malzemeler:
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 3 adet orta boy patıcan (közlenmiş)
• 2 diş sarımsak
• 1/2 çay bardağı süzme yoğurt
• 2 çorba kaşığı tahin
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• 1/2 veya 1 çay kaşığı kimyon
• 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
• karabiber
• tuz

Yapılışı:
• Haşlanmış nohutu, sarımsağı ve limon suyunu hep birlikte robattan geçirin.
Pürüzsüz olan karışıma, yoğurt, tahin ve baharatları ekleyin.
• Közlenmiş patlıcanları temizleyin ve bir çatal yardımı ile iyice ezin. Daha sonra tüm malzemeleri hep birlikte iyice karıştırın. Servis tabağın alın ve dilediğiniz şekilde üzerini süsleyin.
Afiyet olsun.
DE

Mutabbal (Mütebbel)

Merhaba, 

Bu meze için kısaca közlenmiş patlıcanlı humus da diyebiliriz. Ortadoğu mutfaklarının (Suriye, Lübnan, İsrail, Ürdün) özellikle de Filistin mutfağının en ünlü mezelerindendir. Bizde ise doğal olarak Antakya ve Hatay mutfaklarında bilinir. 

Malzemeler:
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 3 adet orta boy patıcan (közlenmiş)
• 2 diş sarımsak
• 1/2 çay bardağı süzme yoğurt
• 2 çorba kaşığı tahin
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• 1/2 veya 1 çay kaşığı kimyon
• 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
• karabiber
• tuz

Yapılışı:
• Haşlanmış nohutu, sarımsağı ve limon suyunu hep birlikte robattan geçirin.
Pürüzsüz olan karışıma, yoğurt, tahin ve baharatları ekleyin.
• Közlenmiş patlıcanları temizleyin ve bir çatal yardımı ile iyice ezin. Daha sonra tüm malzemeleri hep birlikte iyice karıştırın. Servis tabağın alın ve dilediğiniz şekilde üzerini süsleyin.
Afiyet olsun.
DE