27 Ağustos 2015 Perşembe

KURU BÖRÜLCE SALATASI

Merhaba!

Kuru börülce, lif yönünden zengin bir besin olması nedeniyle sindirim sistemi için oldukça faydalı diyerek başlayalım. Kuru fasulyeye göre daha daha kısa sürede pişiriliyor. Ayrıca potasyum yönünden de güçlü bir besin kaynağı. Ben bugün salatasını yapmak istedim.

Malzemeler
250 gr börülce
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet sarı biber (bulabilirseniz)
İnce 4-5 dal taze soğan (bulamazsanız kırmızı soğanla da harika oluyor)
1 küçük havuç(isteğe göre)
1/2 demet maydanoz
4 dal kadar dereotu
1 limon
Tuz
Acı severseniz kırmızı pul biber de ilave edebilirsiniz.

Yapılışı
Akşamdan ısıtılan börülceleri, suyunu değitirip,börülcelerin üzerini biraz geçecek kadar su ve çok az tuz koyup haşlıyoruz. Piştikten sonra süzüyoruz. Börülcenin soğumasını beklerken diğer taraftan da sebzelerimizi küçük küçük doğruyoruz. Salata için zeytinyağ, limon ve tuzu karıştırıp bir kabın içerisine alın İçerisine 1 diş ayıklanmış sarımsak atın.( sevenler için tabii). Sosu salatamıza ilave etmeden sarımsağı içerisinden çıkartın. Sarımsak, salata sosuna inanılmaz lezzet verecek, dolayısıyla salatanız da daha lezzetli olacaktır.
Sebzeleri doğradıktan sonra börülcelerle karıştırın en son salata sosunu ilave edip harmanlayın. Aslında bu salatanın içerisinde kornişon turşu da kullanabilirsiniz ama ben renk ve tadından dolayı minik doğranmış havuç kullandım.
Afiyet olsun.
DE


KURU BÖRÜLCE SALATASI

Merhaba!

Kuru börülce, lif yönünden zengin bir besin olması nedeniyle sindirim sistemi için oldukça faydalı diyerek başlayalım. Kuru fasulyeye göre daha daha kısa sürede pişiriliyor. Ayrıca potasyum yönünden de güçlü bir besin kaynağı. Ben bugün salatasını yapmak istedim.

Malzemeler
250 gr börülce
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet sarı biber (bulabilirseniz)
İnce 4-5 dal taze soğan (bulamazsanız kırmızı soğanla da harika oluyor)
1 küçük havuç(isteğe göre)
1/2 demet maydanoz
4 dal kadar dereotu
1 limon
Tuz
Acı severseniz kırmızı pul biber de ilave edebilirsiniz.

Yapılışı
Akşamdan ısıtılan börülceleri, suyunu değitirip,börülcelerin üzerini biraz geçecek kadar su ve çok az tuz koyup haşlıyoruz. Piştikten sonra süzüyoruz. Börülcenin soğumasını beklerken diğer taraftan da sebzelerimizi küçük küçük doğruyoruz. Salata için zeytinyağ, limon ve tuzu karıştırıp bir kabın içerisine alın İçerisine 1 diş ayıklanmış sarımsak atın.( sevenler için tabii). Sosu salatamıza ilave etmeden sarımsağı içerisinden çıkartın. Sarımsak, salata sosuna inanılmaz lezzet verecek, dolayısıyla salatanız da daha lezzetli olacaktır.
Sebzeleri doğradıktan sonra börülcelerle karıştırın en son salata sosunu ilave edip harmanlayın. Aslında bu salatanın içerisinde kornişon turşu da kullanabilirsiniz ama ben renk ve tadından dolayı minik doğranmış havuç kullandım.
Afiyet olsun.
DE