Tarifi oldukça kolay, kararmaya başlayan muzları değerlendirmenin en lezzetli yollarından biri.
Malzemeler;
- 1 bardak olgun, kararmış muz (2 adet ve bardak ölçüsü 250 ml)
- 1 çay kaşığı karbonat (5 ml)
- 1/2 su bardağı yoğurt (125 ml)
- 1/4 su bardağı sıvı yağ (50 ml)
- 3/4 su bardağı esmer veya normal toz şeker (175 ml)
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya (5 ml)
- 1 bardak beyaz un (250 ml)
- 1/2 bardak tam buğday unu (125 ml)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (5 ml)
- 1 fıske tuz
Yapılışı;
- Bir kabın içine muz, yoğurt ve karbonatı karıştırın,
- Ayrı bir kap içine bu kez zeytinyağı, şeker, yumurta ve vanilya koyun ve güzelce karıştırın.
- Son olarak büyük bir kap içersine unları ve kabartma tozunu koyun karıştırın.
- Muzlu karışıma ilk önce şekerli, yağlı karışımı, sonra unlu karışımı ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin.
Afiyet olsun.