Pastane kurabiyesi tarifi ile yine merhaba.
Çoçukluğumuzdaki lezzetlere yolculuk yapmak isteyen varsa, işte bu kurabiye tarifi tam size göre.
Malzemeler:
• 3 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 limon rendesi
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 4,5 - 5 su bardağı un (kontrollü)
• 2 paket kare çikolata
• Arzuya göre hindistan cevizi veya toz antep fıstığı.
Yapılışı:
• Yumurta ve şekeri iyice karıştırın.
• limon kabuğu ve sıvıyağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
• Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve bir su bardağı unla başlayarak yavaş yavaş un ilavesini yapın.
• Aşama aşama kalan unu da ilave ettikten sonra yumuşak bir hamur elde edin.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Uzun çubuk şeklinde yuvarlayın ve iki ucunu birleştirin. Komik ama ben hep nal şeklinde derim. :)
• Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. (Fırın derecesi kimi zaman farklı olabiliyor, kurabiyenin üzeri kızarmayacak.)
• Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatanın içine uclarını batırın. Hindistan cevzi veya fıstık kullanacaksanız bu aşamada çikolatadan sonra, kurabiyenin çikolatalı uclarının üzerine birini tekrar batırabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE