30 Mayıs 2016 Pazartesi

PASTANE KURABİYESİ

Merhaba,

Pastane kurabiyesi tarifi ile yine merhaba.
Çoçukluğumuzdaki lezzetlere yolculuk yapmak isteyen varsa, işte bu kurabiye tarifi tam size göre.

Malzemeler:
• 3 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 limon rendesi
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 4,5 - 5 su bardağı un (kontrollü)
• 2 paket kare çikolata
• Arzuya göre hindistan cevizi veya toz antep fıstığı.

Yapılışı:
• Yumurta ve şekeri iyice karıştırın. 
• limon kabuğu ve sıvıyağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
• Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve bir su bardağı unla başlayarak yavaş yavaş un ilavesini yapın.
• Aşama aşama kalan unu da ilave ettikten sonra yumuşak bir hamur elde edin.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Uzun çubuk şeklinde yuvarlayın ve iki ucunu birleştirin. Komik ama ben hep nal şeklinde derim. :) 
• Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. (Fırın derecesi kimi zaman farklı olabiliyor, kurabiyenin üzeri kızarmayacak.)
• Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatanın içine uclarını batırın. Hindistan cevzi veya fıstık kullanacaksanız bu aşamada çikolatadan sonra, kurabiyenin çikolatalı uclarının üzerine birini tekrar batırabilirsiniz.

Afiyet olsun.
DE




Pastane Kurabiyesi

Merhaba,

Pastane kurabiyesi tarifi ile yine merhaba.
Çoçukluğumuzdaki lezzetlere yolculuk yapmak isteyen varsa, işte bu kurabiye tarifi tam size göre.

Malzemeler:
• 3 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 limon rendesi
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 4,5 - 5 su bardağı un (kontrollü)
• 2 paket kare çikolata
• Arzuya göre hindistan cevizi veya toz antep fıstığı.

Yapılışı:
• Yumurta ve şekeri iyice karıştırın. 
• limon kabuğu ve sıvıyağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
• Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve bir su bardağı unla başlayarak yavaş yavaş un ilavesini yapın.
• Aşama aşama kalan unu da ilave ettikten sonra yumuşak bir hamur elde edin.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Uzun çubuk şeklinde yuvarlayın ve iki ucunu birleştirin. Komik ama ben hep nal şeklinde derim. :) 
• Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. (Fırın derecesi kimi zaman farklı olabiliyor, kurabiyenin üzeri kızarmayacak.)
• Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatanın içine uclarını batırın. Hindistan cevzi veya fıstık kullanacaksanız bu aşamada çikolatadan sonra, kurabiyenin çikolatalı uclarının üzerine birini tekrar batırabilirsiniz.

Afiyet olsun.
DE