10 Haziran 2015 Çarşamba

PEYNİRLİ POĞAÇA

Merhaba!
Bugün sizlerle meze dışında poğaça tarifimi paylaşmak istiyorum, umarım beğenirsiniz. ;) 

Malzemeler:
3 - 3,5 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
225 gr tereyağ ( oda sıcaklığı)
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep (isteğe göre)
2 yumurta (bir yumurta sarısı poğaçanın üzeri için kullanılacak)

İçi için malzemeler;
Beyaz peynir
Maydanoz

Üzeri için;
susam veya çörek otu
Yumurta sarısı

Yapılışı :
Hamuru için bir kap içerisine sırasıyla sıvıyağı, yoğurdu, tereyağı, iki yumurta ikinci yumurtanın sadece akı (sarısı üzeri için kullanılacak) ve tuz ilave edip karıştıralım. Karışımın üzerine yavaşca eleyerek un ve kabartma tozu, mahlebi ilave edelim. Yumuşak bir hamur hazırlayalım. Hamurumuz dinlenirken iç malzemelerimizi karıştıralım. Daha sonra hazırladığımız hamurdan küçük parçalar alarak elimizle yuvarlak şekilde açıp iç malzememizden koyup kapatalım. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp , çörek otu ilavesi ile önceden ısıtılmış 175- 180 derece fırına verelim. 25-30 dk sonra poğaçamız hazır. 

Afiyet olsun.
DE

Öneri: isterseniz hamurdan ufak parçalar koparmak yerine elde ettiğimiz hamuru ikiye bölüp, iki uzun pide şeklinde yapıp, piştikten sonra dilim dilim keserek servis yapılabilir. Oldukça da pratik olur ;)

Peynirli Poğaça

Merhaba,
Bugün sizlerle meze dışında poğaça tarifimi paylaşmak istiyorum, umarım beğenirsiniz. ;) 

Malzemeler:
3 - 3,5 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
225 gr tereyağ ( oda sıcaklığı)
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep (isteğe göre)
2 yumurta (bir yumurta sarısı poğaçanın üzeri için kullanılacak)

İçi için malzemeler;
Beyaz peynir
Maydanoz

Üzeri için;
susam veya çörek otu
Yumurta sarısı

Yapılışı :
Hamuru için bir kap içerisine sırasıyla sıvıyağı, yoğurdu, tereyağı, iki yumurta ikinci yumurtanın sadece akı (sarısı üzeri için kullanılacak) ve tuz ilave edip karıştıralım. Karışımın üzerine yavaşca eleyerek un ve kabartma tozu, mahlebi ilave edelim. Yumuşak bir hamur hazırlayalım. Hamurumuz dinlenirken iç malzemelerimizi karıştıralım. Daha sonra hazırladığımız hamurdan küçük parçalar alarak elimizle yuvarlak şekilde açıp iç malzememizden koyup kapatalım. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp , çörek otu ilavesi ile önceden ısıtılmış 175- 180 derece fırına verelim. 25-30 dk sonra poğaçamız hazır. 

Afiyet olsun.
DE

Öneri: isterseniz hamurdan ufak parçalar koparmak yerine elde ettiğimiz hamuru ikiye bölüp, iki uzun pide şeklinde yapıp, piştikten sonra dilim dilim keserek servis yapılabilir. Oldukça da pratik olur ;)