1 Eylül 2015 Salı

ZEYTİNYAĞLI BAMYA

Merhaba!

Bamya genelde pek tercih edilmeyen sebzeler kategorisinde yer almasına rağmen, ben hem etlisini hem de zeytinyağlısını çoçukluğumdan beri çok sevmişimdir. Bugün sizlerle zeytinyağlı bamya tarifini paylaşmak istedim.

Malzemeler
1/2 bamya
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
1 çay kaşığı salça (arzuya göre)
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı kadar zeytinyağ
1 limon suyu
1 adet kesme şeker
Tuz
Su

Yapılışı
Bamyalar ayıklandıktan sonra yıkayıp bir tencereye alıp yarım limon suyu, az tuz ve su ilavesi bir taşım kaynatıyoruz. Diğer taraftan soğanları küp küp ve sarımsakları da minik doğrayıp zeytinyağımızı kızdırdığımız tenceremize alıyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra rendelenmiş veya kabuğu temizlendikten sonra küp küp doğranmış domateslerimizi, salçamızı, tuz, kesme şeker, kalan yarım limon suyunu ve yaklaşık 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edelim 1-2 dk pişirelim. Diğer taraftan bir taşım kaynayan bamyaları süzelim ve başka bir tencere alalım. Bamyaların üzerine  hazırladığımız  harcı karıştırmadan ilave edip çok kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
DE


ZEYTİNYAĞLI BAMYA

Merhaba!

Bamya genelde pek tercih edilmeyen sebzeler kategorisinde yer almasına rağmen, ben hem etlisini hem de zeytinyağlısını çoçukluğumdan beri çok sevmişimdir. Bugün sizlerle zeytinyağlı bamya tarifini paylaşmak istedim.

Malzemeler
1/2 bamya
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
1 çay kaşığı salça (arzuya göre)
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı kadar zeytinyağ
1 limon suyu
1 adet kesme şeker
Tuz
Su

Yapılışı
Bamyalar ayıklandıktan sonra yıkayıp bir tencereye alıp yarım limon suyu, az tuz ve su ilavesi bir taşım kaynatıyoruz. Diğer taraftan soğanları küp küp ve sarımsakları da minik doğrayıp zeytinyağımızı kızdırdığımız tenceremize alıyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra rendelenmiş veya kabuğu temizlendikten sonra küp küp doğranmış domateslerimizi, salçamızı, tuz, kesme şeker, kalan yarım limon suyunu ve yaklaşık 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edelim 1-2 dk pişirelim. Diğer taraftan bir taşım kaynayan bamyaları süzelim ve başka bir tencere alalım. Bamyaların üzerine  hazırladığımız  harcı karıştırmadan ilave edip çok kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
DE