12 Haziran 2017 Pazartesi

Edamame Humus

Merhaba,

Malzemeler:
• 1 1/2 kap edamame (250 ml ölçü kabı)
• 1/4 kap tahin (yarım çay bardağı)
• 1/4 kap soğuk su (yarım çay bardağı)
• Yarım tatlı kaşığı limon rendesi
• 1 limon suyu ( kontrollü ilave edelim)
• 1-2 diş sarımsak
• 4-5 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
• 1 silme çay kaşığı kimyon (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
• 3-5 dal kadar maydanoz
• 1 çorba kaşığı kadar taze kişiniş (Arzuya göre)

Yapılışı:
• Dondurulmuş olarak satın aldığınız edamameyi kaynar tuzlu suya alın ve en az 5-6 dakika haşlayın.
• Haşladıktan ve kabuklarını soyduktan sonra edamameyi bir buçuk kap ölçün, püre yapmak için robota koyun.
• Diğer kalan malzemler, tahin, su, limon rendesi, limon suyu, sarımsak, kimyon, tuz, maydanoz veya kişnişi ilave edin ve kontrollü bir şekilde hep birlikte püre yapın. Mezeniz katı olursa ilave su veya  zeytinyağı ilavesi yapabilirsiniz. O nedenle
suyu en son aşamada ilave etmenizi öneririm.
• Buzdolabında en az yarım saat dinlendirdikten sonra üzerine yine doğranmış maydanozla servis yapabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz.
Afiyet olsun.
De