5 Ekim 2016 Çarşamba

Yulaflı Kurabiye

Merhaba,

Bugün daha önce denediğim, sonucundan da oldukça memnun kaldığım yulaflı tuzlu kurabiye tarifini tatlı olarak değiştirmeye karar verdim. Neden olmasın dedim ve bu kez tuzlu malzemeler yerini akçaağaç şurubu (maple syrup) ve iri çekilmiş fındıkla değiştirdi. 
Umarım sizde beğenirsiniz.

Malzemeler:
• 350- 400 gram yulaf ezmesi (4-5 nescafe fincanı kadar)
• 2 adet büyük yumurta 
• 3 çorba kaşığı yoğurt
• 1 çay bardağı süt
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 paket kabartma tozu
• yarım çay kaşığı kadar karbonat
• 3-4 çorba kaşığı kepekli un
• 1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
• malzemelere ek olarak incir, üzüm, ceviz vb ilave edebilirsiniz.

Yapılışı:

• Derin bir kaba, yulaf ezmesi, yumurta, yağ, süt, yoğurt ve akçaağaç şurubunu koyun ve hep birlikte kaşık yardımı ile iyice karıştın,
• Aynı karışımın içerisine bu kez un, kabartma tozu, karbonat ve toz şekerini ekleyin.
• En son olarak daha önce irice kıyılmış fındığı ilave edin.
• Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yulaflı karışımı iki kaşık yardımı ile fotoğrafta görüldüğü şekilde porsiyonlayarak dizin.
• Önceden ısıtılmış fırında 175 derece (turbo ayarında) 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
DE