27 Şubat 2016 Cumartesi

MEKSİKA FASULYELİ ZEYTİNYAĞLI PIRASA

Merhaba,

Zeytinyağlı pırasaya bayılırım. Ama bu şekli ile de çok beğendim. Umarım sizler de beğenirsiniz.

Malzemeler:
• 1 kilo pırasa
• 1 su bardağı haşlanmış meksika fasulye
• 1 adet kuru soğan
• 1-2 havuç
• Yarım çay bardağı orta boy bulgur veya pirinç veya firik bulguru
• yaklasık 1 çay bardağı kadar zeytinyağ 
• tuz
• su
• yarım limon suyu (arzuya göre)

Yapılışı:
• Pırasaları birer parmak kalınlığında halka halka, soğanı yemeklik ve havucu da isterseniz küp şeklinde isterseniz de yine halka şeklinde doğrayın.
• Tencereye zeytinyağı alın, yağ ısındıktan sonra doğranmış soğanları ekleyin 1-2 dakika soteleyin, hemen arkasından havuç ve pırasaları ilave edin. 2-3 dakika kadar daha soteledikten sonra başlangıç olarak bir su bardağı kadar sıcak su ilave edin. (Gerekirse yarım veya 1 su bardağı kadar daha kontrollü bir şekilde sıcak su  ilave edebilirsiniz) yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşamaya başlayınca bulguru, haşlanmış fasulye, limon suyunu ve tuzunu edin. 2-3 dakika sonra altını kapatın.
Afiyet olsun.
DE


Meksika Fasulyeli Zeytinyağlı Pırasa

Merhaba,

Zeytinyağlı pırasaya bayılırım. Ama bu şekli ile de çok beğendim. Umarım sizler de beğenirsiniz.

Malzemeler:
• 1 kilo pırasa
• 1 su bardağı haşlanmış meksika fasulye
• 1 adet kuru soğan
• 1-2 havuç
• Yarım çay bardağı orta boy bulgur veya pirinç veya firik bulguru
• yaklasık 1 çay bardağı kadar zeytinyağ 
• tuz
• su
• yarım limon suyu (arzuya göre)

Yapılışı:
• Pırasaları birer parmak kalınlığında halka halka, soğanı yemeklik ve havucu da isterseniz küp şeklinde isterseniz de yine halka şeklinde doğrayın.
• Tencereye zeytinyağı alın, yağ ısındıktan sonra doğranmış soğanları ekleyin 1-2 dakika soteleyin, hemen arkasından havuç ve pırasaları ilave edin. 2-3 dakika kadar daha soteledikten sonra başlangıç olarak bir su bardağı kadar sıcak su ilave edin. (Gerekirse yarım veya 1 su bardağı kadar daha kontrollü bir şekilde sıcak su  ilave edebilirsiniz) yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşamaya başlayınca bulguru, haşlanmış fasulye, limon suyunu ve tuzunu edin. 2-3 dakika sonra altını kapatın.
Afiyet olsun.
DE