Hemen hemen hepimizin çok sevdiği ayva tatlısı tarifini paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
• 4 adet ayva
• 8 türk kahve fincanı toz şeker (herbir yarım ayva için 3 silme çorba kaşığı toz şeker)
• 1 adet çubuk tarçın
• 3-4 adet karanfil
• yarım su bardağı kadar su
• yarım limon
Yapılışı:
• Derince bir kaba 6-7 su bardağı su koyun ve içerisine yarım limonun suyunu sıkın.
• Ayvaları soyduktan sonra ikiye ayrın ve ortadaki çekirdekli kısımları çıkarttın, çekirdekleri ayrı bir yerde muhafaza edin.
• Herbir ayva için aynı işlemi yapın ve ayvaların kararmaması için hazırlanan limonlu suyun içerisinde bekletin.
• Tüm işlemler bittikten sonra yayvan bir kaba, tüm ayvaları orta kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin.
• Tarçın çubuğu, karanfil, ayırdığınız ayva çekirdeklerini üzerlerine ilave edin.
• Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı gelecek şekilde toz şekerini dökün.
• Yarım su bardağı suyunu da tencereye ilave edin ve üzerini kapatarak kaynayana kadar önce orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte minumum 1saat kadar ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Ayvalar pişene kadar kapağını kapalı tutun.
• Soğuduktan sonra ister kaymak, isterseniz benim gibi süzme yoğurt ve toz fıstıkla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE