22 Mart 2016 Salı

AYVA TATLISI

Merhaba,

Hemen hemen hepimizin çok sevdiği ayva tatlısı tarifini paylaşmak istiyorum. 

Malzemeler:
• 4 adet ayva
• 8 türk kahve fincanı toz şeker (herbir yarım ayva için 3 silme çorba kaşığı toz şeker)
• 1 adet çubuk tarçın
• 3-4 adet karanfil
• yarım su bardağı kadar su 
• yarım limon 

Yapılışı:
• Derince bir kaba 6-7 su bardağı su koyun ve içerisine yarım limonun suyunu sıkın. 
• Ayvaları soyduktan sonra ikiye ayrın ve ortadaki çekirdekli kısımları çıkarttın, çekirdekleri ayrı bir yerde muhafaza edin. 
• Herbir ayva için aynı işlemi yapın ve ayvaların kararmaması için hazırlanan limonlu suyun içerisinde bekletin. 
• Tüm işlemler bittikten sonra yayvan bir kaba, tüm ayvaları orta kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin.
• Tarçın çubuğu, karanfil, ayırdığınız ayva çekirdeklerini üzerlerine ilave edin.
• Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı gelecek şekilde toz şekerini dökün.
• Yarım su bardağı suyunu da tencereye ilave edin ve üzerini kapatarak kaynayana kadar önce orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte minumum 1saat kadar ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Ayvalar pişene kadar kapağını kapalı tutun.
• Soğuduktan sonra ister kaymak, isterseniz benim gibi süzme yoğurt ve toz fıstıkla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE



Ayva Tatlısı

Merhaba,

Hemen hemen hepimizin çok sevdiği ayva tatlısı tarifini paylaşmak istiyorum. 

Malzemeler:
• 4 adet ayva
• 8 türk kahve fincanı toz şeker (herbir yarım ayva için 3 silme çorba kaşığı toz şeker)
• 1 adet çubuk tarçın
• 3-4 adet karanfil
• yarım su bardağı kadar su 
• yarım limon 

Yapılışı:
• Derince bir kaba 6-7 su bardağı su koyun ve içerisine yarım limonun suyunu sıkın. 
• Ayvaları soyduktan sonra ikiye ayrın ve ortadaki çekirdekli kısımları çıkarttın, çekirdekleri ayrı bir yerde muhafaza edin. 
• Herbir ayva için aynı işlemi yapın ve ayvaların kararmaması için hazırlanan limonlu suyun içerisinde bekletin. 
• Tüm işlemler bittikten sonra yayvan bir kaba, tüm ayvaları orta kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin.
• Tarçın çubuğu, karanfil, ayırdığınız ayva çekirdeklerini üzerlerine ilave edin.
• Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı gelecek şekilde toz şekerini dökün.
• Yarım su bardağı suyunu da tencereye ilave edin ve üzerini kapatarak kaynayana kadar önce orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte minumum 1saat kadar ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Ayvalar pişene kadar kapağını kapalı tutun.
• Soğuduktan sonra ister kaymak, isterseniz benim gibi süzme yoğurt ve toz fıstıkla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE