4 Şubat 2016 Perşembe

KARAMELİZE SOĞANLI PATATES SALATASI

Merhaba,

Yine çok kolay ve oldukça lezzetli bir salata, karamelize soğanlı patates salatası. Patates salatasını sevmeyen yok gibidir. Bugün yine ilk kez sizler için yaptığım salata, herkesten tam not aldı.

Malzemeler:
• 5- 6 adet patates
• haşlamak için su
• 1,5 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı süzme yoğurt
• 1-2 diş sarımsak
• tuz

Sosu için:
• 3 adet kuru soğan
• Yarım su bardağı ceviz
• 2 çorba kaşığı tereyağ
• 3 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1 çay kaşığı toz kırmıızı biber
• 1-2 damla limon suyu
• 1-2 tatlı kaşığı toz şeker (soğanları karamelize etmek için)
• tuz
• Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı :
• Patatesleri yıkadıktan sonra tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ve az tuz koyun ve haşlayın.
• Soğanları soyduktan sonra piyazlık doğrayın, tereyağ ve zeytinyağ ile soğanlar karamelize olana kadar pişirin. Karamelize olması için soğanlar sararmaya başladıktan sonra toz şekerini ilave edin. Soğanlar karamelize olduktan sonra pul biber, toz biber, limon suyu az tuz ilavesi ile karıştırın ve kenara alın.
• Sarımsakları iyice tuzla ezdikten sonra yoğurtlarla iyice karıştırın.
• Soğuyan haşlanmış patatesleri minik küp şeklinde doğrayın, yoğurdun yarısı ile karıştırın servis kabına alın. Yoğurdun kalan diğer yarısını da patateslerin üzerine servis edin.
• Fırınınız sıcaksa fırını, ama daha da pratik olmak için tavada iri kıyılmış cevizleri yağ koymadan hafif soteleyin. Ya da hiç sotelemeyin tercih sizin. ;)
• Son olarak, sarımsaklı yoğurdun üzerine karamelize soğanlı sosu ve cevizi ilave edin.
Afiyet olsun.




Karamelize Soğanlı Patates Salatası

Merhaba,

Yine çok kolay ve oldukça lezzetli bir salata, karamelize soğanlı patates salatası. Patates salatasını sevmeyen yok gibidir. Bugün yine ilk kez sizler için yaptığım salata, herkesten tam not aldı.

Malzemeler:
• 5- 6 adet patates
• haşlamak için su
• 1,5 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı süzme yoğurt
• 1-2 diş sarımsak
• tuz

Sosu için:
• 3 adet kuru soğan
• Yarım su bardağı ceviz
• 2 çorba kaşığı tereyağ
• 3 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1 çay kaşığı toz kırmıızı biber
• 1-2 damla limon suyu
• 1-2 tatlı kaşığı toz şeker (soğanları karamelize etmek için)
• tuz
• Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı :
• Patatesleri yıkadıktan sonra tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ve az tuz koyun ve haşlayın.
• Soğanları soyduktan sonra piyazlık doğrayın, tereyağ ve zeytinyağ ile soğanlar karamelize olana kadar pişirin. Karamelize olması için soğanlar sararmaya başladıktan sonra toz şekerini ilave edin. Soğanlar karamelize olduktan sonra pul biber, toz biber, limon suyu az tuz ilavesi ile karıştırın ve kenara alın.
• Sarımsakları iyice tuzla ezdikten sonra yoğurtlarla iyice karıştırın.
• Soğuyan haşlanmış patatesleri minik küp şeklinde doğrayın, yoğurdun yarısı ile karıştırın servis kabına alın. Yoğurdun kalan diğer yarısını da patateslerin üzerine servis edin.
• Fırınınız sıcaksa fırını, ama daha da pratik olmak için tavada iri kıyılmış cevizleri yağ koymadan hafif soteleyin. Ya da hiç sotelemeyin tercih sizin. ;)
• Son olarak, sarımsaklı yoğurdun üzerine karamelize soğanlı sosu ve cevizi ilave edin.
Afiyet olsun.