14 Mayıs 2016 Cumartesi

DENİZ BÖRÜLCELİ PATATES SALATASI

Merhaba,

Bugün yine değişik bir salata ile birlikteyiz.  Biz çok sevdik ve çok lezzetli bulduk, ortak kararımız. :))
Deniz börülcesini ayıklamanın dışında yine kolay diyebilirim. 

Malzemeler:
• 3 adet büyük boy patates
• 1 demet deniz börülcesi
• 2-3 dal taze soğan
• 1-2 yemek kaşığı kadar tereyağ veya sıvıyağ
• Domates

Sos için:
• 1 kase yoğurt
• 1 yemek kaşığı mayonez 
• 1-2 diş sarımsak
• tuz 

Yapılışı:
• Öncelikle patatesleri yıkadıktan sonra, su dolu bir tencereye koyun ve diri kalacak şekilde haşlayın. Patatesler diri kalmalı çünkü daha sonrasında iri küp şeklinde doğranıp, tereyağında karamelize  edilecek. 
• Ayrı bir sıcak su dolu tencerere ise yıkanmış deniz börülcelerini alın ve 10-12 dakika haşlayın. Pişen deniz börülcelerini kevgir yardımı ile hemen soğuk suyu içerisine alın. (Böylelikle börülcenin renginin yeşil kalmasını sağlamış olacaksınız). Daha sonra süzülmeye bırakın.
• Haşlanan ve soğuyan patatesleri temizledikten sonra, iri küp şeklinde doğrayın ve tereyağ veya sıvıyağda rengi karamelize olacak şekilde soteleyin ve soğumaya bırakın.
• Süzülen börülcelerini köklerinden tutarak uca doğru kılçıklarından ayıklayın.
• Sosu için yoğurt, mayonez ve sarımsağı hep birlikte iyice karıştırın. 
• Taze soğanı ince bir şekilde doğrayın.
• Servis tabağına patates, börülce, domates, taze soğanı hafifçe harmanlayın. Üzerine hazırladığınız sosu ilave edin.
Afiyet olsun.
DE





Deniz Börülceli Patates Salatası

Merhaba,

Bugün yine değişik bir salata ile birlikteyiz.  Biz çok sevdik ve çok lezzetli bulduk, ortak kararımız. :))
Deniz börülcesini ayıklamanın dışında yine kolay diyebilirim. 

Malzemeler:
• 3 adet büyük boy patates
• 1 demet deniz börülcesi
• 2-3 dal taze soğan
• 1-2 yemek kaşığı kadar tereyağ veya sıvıyağ
• Domates

Sos için:
• 1 kase yoğurt
• 1 yemek kaşığı mayonez 
• 1-2 diş sarımsak
• tuz 

Yapılışı:
• Öncelikle patatesleri yıkadıktan sonra, su dolu bir tencereye koyun ve diri kalacak şekilde haşlayın. Patatesler diri kalmalı çünkü daha sonrasında iri küp şeklinde doğranıp, tereyağında karamelize  edilecek. 
• Ayrı bir sıcak su dolu tencerere ise yıkanmış deniz börülcelerini alın ve 10-12 dakika haşlayın. Pişen deniz börülcelerini kevgir yardımı ile hemen soğuk suyu içerisine alın. (Böylelikle börülcenin renginin yeşil kalmasını sağlamış olacaksınız). Daha sonra süzülmeye bırakın.
• Haşlanan ve soğuyan patatesleri temizledikten sonra, iri küp şeklinde doğrayın ve tereyağ veya sıvıyağda rengi karamelize olacak şekilde soteleyin ve soğumaya bırakın.
• Süzülen börülcelerini köklerinden tutarak uca doğru kılçıklarından ayıklayın.
• Sosu için yoğurt, mayonez ve sarımsağı hep birlikte iyice karıştırın. 
• Taze soğanı ince bir şekilde doğrayın.
• Servis tabağına patates, börülce, domates, taze soğanı hafifçe harmanlayın. Üzerine hazırladığınız sosu ilave edin.
Afiyet olsun.
DE