27 Mayıs 2016 Cuma

PANCARLI HUMUS

Merhaba,

07.Nisan.2016 tarihli yazımla daha önce humus tarifimi sizlerle paylaşmıştım. Bugün ise kırmızı pancarla yapılan humus tarifini paylaşmak istiyorum. 

Malzemeler:
• 450- 500 gram pancar
• 1,5 su bardağı kadar haşlanmış nohut
• 1/2 çay bardağı tahin
• 1-2 diş sarımsak
• 1/2 limon suyu
• 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1/2 - 1 çay kaşığı kimyon
• tuz

Yapılışı:
• Pancarları yıkayın ve kabukları ile kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
• Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde kesip mutfak robotuna alın.
• Pancarın üzerine nohut, tahin, sarımsak ve limonu ekleyip robotta püre haline gelene kadar karıştırın. En son zeytinyağ, kimyon ve tuzunu ilave edin.
• Kıvamı çok yoğun olmaması gerekiyor. Eğer katı olursa damak tadınıza göre limon suyu, pancarın suyu ile ve tam tersi durumda da ilave tahinle dengeleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE




Pancarlı Humus

Merhaba,

07.Nisan.2016 tarihli yazımla daha önce humus tarifimi sizlerle paylaşmıştım. Bugün ise kırmızı pancarla yapılan humus tarifini paylaşmak istiyorum. 

Malzemeler:
• 450- 500 gram pancar
• 1,5 su bardağı kadar haşlanmış nohut
• 1/2 çay bardağı tahin
• 1-2 diş sarımsak
• 1/2 limon suyu
• 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1/2 - 1 çay kaşığı kimyon
• tuz

Yapılışı:
• Pancarları yıkayın ve kabukları ile kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
• Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde kesip mutfak robotuna alın.
• Pancarın üzerine nohut, tahin, sarımsak ve limonu ekleyip robotta püre haline gelene kadar karıştırın. En son zeytinyağ, kimyon ve tuzunu ilave edin.
• Kıvamı çok yoğun olmaması gerekiyor. Eğer katı olursa damak tadınıza göre limon suyu, pancarın suyu ile ve tam tersi durumda da ilave tahinle dengeleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE