16 Haziran 2015 Salı

ATIŞTIRMALIK BAHARATLI PATATESLER

Merhaba!

Ramazan öncesi sizlere baharatlı patates tarifini paylaşıyorum.
Hayırlı ramazanlar.

Malzemeler:
4 orta büyüklükte patates
2 yumurta (1 tanesi kızartırken kullanılacak)
1 su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı un
5-6 dal maydanoz
2-3 dal dereotu
Çok az taze nane (1-2 yaprak)
1-2 dal taze kekik (arzuya göre)
Galeta unu
Sıvıyağ (kızartmak için)
Pul biber
Karabiber
Tuz

Yapılışı:
*Patatesler yıkanır, haşlanıp soyulduktan sonra rendelenir veya çatalla ezilir. 
*üzerine 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un, tuz, karabiber, pul biber ve kaşar peyniri ilave edilerek yoğurulur. En son kıyılmış yeşillikler eklenir, karıştırılıp buzdolabında 1-2 saat soğutulur. Böylelikle patatesimize daha rahat şekil verebiliriz.
*soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlak şekil isterseniz uzun olarak hazırlayıp, sırasıyla önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak Galeta ununa batırıp kızmış sıvıyağda çok fazla karıştırmadan kızartalım.

Afiyet olsun!
DE


ATIŞTIRMALIK BAHARATLI PATATESLER

Merhaba!

Ramazan öncesi sizlere baharatlı patates tarifini paylaşıyorum.
Hayırlı ramazanlar.

Malzemeler:
4 orta büyüklükte patates
2 yumurta (1 tanesi kızartırken kullanılacak)
1 su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı un
5-6 dal maydanoz
2-3 dal dereotu
Çok az taze nane (1-2 yaprak)
1-2 dal taze kekik (arzuya göre)
Galeta unu
Sıvıyağ (kızartmak için)
Pul biber
Karabiber
Tuz

Yapılışı:
*Patatesler yıkanır, haşlanıp soyulduktan sonra rendelenir veya çatalla ezilir. 
*üzerine 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un, tuz, karabiber, pul biber ve kaşar peyniri ilave edilerek yoğurulur. En son kıyılmış yeşillikler eklenir, karıştırılıp buzdolabında 1-2 saat soğutulur. Böylelikle patatesimize daha rahat şekil verebiliriz.
*soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlak şekil isterseniz uzun olarak hazırlayıp, sırasıyla önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak Galeta ununa batırıp kızmış sıvıyağda çok fazla karıştırmadan kızartalım.

Afiyet olsun!
DE