Ege bölgesininde çok sık kullanılan bir sebze olan taze börülcenin taze fasulyeye göre tadı biraz mayhoştur. Yazdan hazırladığım taze börülce açılışını bugün sizin için yaptım.
Malzemeler:
• 500 gram yıkanmış, ayıklanmış börülce
• 1 orta boy kuru soğan
• 1-2 diş sarımsak
• 5-6 yemek kaşığı yine kış için hazırladığım taze domates sosu
• 1 tatlı kaşığı salça
• 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
• 1-2 damla limon suyu
• tuz
Yapılışı:
• Börülceleri yıkayıp ikiye böldükten sonra, soğanları ince yemeklik doğrayın.
• Sarımsakları küçük doğrayın.
• Zeytinyağını koyduğumuz tencereye doğranmış soğan ve sarımsakları koyun ve pembeleşene kadar pişirin.
• 1 tatlı kaşığı salçayı ilave edin 1-2 dakika soteleyin, hemen akabinde ben kış için hazırladığım domates sosunu ilave ettim. Siz domates rendesi de kullanabilirsiniz.
• Börülceleri ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun.
DE