15 Şubat 2016 Pazartesi

TAZE BÖRÜLCE

Merhaba,

Ege bölgesininde çok sık kullanılan bir sebze olan taze börülcenin taze fasulyeye göre tadı biraz mayhoştur. Yazdan hazırladığım taze börülce açılışını bugün sizin için yaptım. 

Malzemeler: 
• 500 gram yıkanmış, ayıklanmış börülce
• 1 orta boy kuru soğan
• 1-2 diş sarımsak
• 5-6 yemek kaşığı yine kış için hazırladığım taze domates sosu
• 1 tatlı kaşığı salça 
• 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
• 1-2 damla limon suyu
• tuz

Yapılışı:
• Börülceleri yıkayıp ikiye böldükten sonra, soğanları ince yemeklik doğrayın.
• Sarımsakları küçük doğrayın.
• Zeytinyağını koyduğumuz tencereye doğranmış soğan ve sarımsakları koyun ve pembeleşene kadar pişirin.
• 1 tatlı kaşığı salçayı ilave edin 1-2 dakika soteleyin, hemen akabinde ben kış için hazırladığım domates sosunu ilave ettim. Siz domates rendesi de kullanabilirsiniz.
• Börülceleri ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun.
DE




Taze Börülce

Merhaba,

Ege bölgesininde çok sık kullanılan bir sebze olan taze börülcenin taze fasulyeye göre tadı biraz mayhoştur. Yazdan hazırladığım taze börülce açılışını bugün sizin için yaptım. 

Malzemeler: 
• 500 gram yıkanmış, ayıklanmış börülce
• 1 orta boy kuru soğan
• 1-2 diş sarımsak
• 5-6 yemek kaşığı yine kış için hazırladığım taze domates sosu
• 1 tatlı kaşığı salça 
• 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
• 1-2 damla limon suyu
• tuz

Yapılışı:
• Börülceleri yıkayıp ikiye böldükten sonra, soğanları ince yemeklik doğrayın.
• Sarımsakları küçük doğrayın.
• Zeytinyağını koyduğumuz tencereye doğranmış soğan ve sarımsakları koyun ve pembeleşene kadar pişirin.
• 1 tatlı kaşığı salçayı ilave edin 1-2 dakika soteleyin, hemen akabinde ben kış için hazırladığım domates sosunu ilave ettim. Siz domates rendesi de kullanabilirsiniz.
• Börülceleri ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun.
DE