10 Mart 2016 Perşembe

TAVADA KOLAY BÖREK

Merhaba,

Bugün sizlere beş çaylarınız, haftasonu kahvaltı masanız için oldukça kolay bir börek. Tavada kolay börek. 

Malzemeler:
• 2 hazır yufka
• 1 büyük yumurta (2 küçük yumurta)
• 1 türk kahve fincanı süt
• 1 türk kahve fincanı su
• 1 türk kahve fincanı sıvıyağ

İç malzemesi:
• Peynir - maydanoz

Alternatif iç malzemesi:
• sucuk- kaşar -sosis
• patates - peynir
• kıymalı 

Yapılışı:
• Tavayı ilk önce sıvı yağ ile yağlayın.
• Yağlanmış tavanın içerisine bir adet yufkayı kenarlarını dışarı sarkıtarak yerleştirin. 
•Yumurta(lar), süt, su ve sıvıyağı ayrı bir kapta iyice karıştırın.
• Bu karışımı yarısını ilk yufkanın içerisine dökün ve yufkayı ıslatın
• Daha sonra 2. Yufkayı tam ortadan ikiye ayırın. İlk ıslatılmış yufkanın üzerine yarısını koyun. 
• Tekrar kalan yumurta,süt,su ve sıvıyağ karışımının tamamını koyun.
• 2.yufkanın diğer kalan yarısını koyun. Hazırladığınız iç harcını da koyduktan sonra,
• Tavanın dışına sarkan ilk yufkanın kenarlarında üste getirerek toparlayalım.
•Düzgünce kapattıktan sonra üzerine sıvıyağ sürüp, orta dereceli ısıda altı kızarana kadar pişirin. Arada sallayarak yapışmasını engelleyin. 
• Alt kısmı iyice kızardıktan sonra ister havada ister bir kapak yardımı ile alt-üst ederek, diğer tarafını da pişirin.
Afiyet olsun.
DE








Tavada Kolay Börek

Merhaba,

Bugün sizlere beş çaylarınız, haftasonu kahvaltı masanız için oldukça kolay bir börek. Tavada kolay börek. 

Malzemeler:
• 2 hazır yufka
• 1 büyük yumurta (2 küçük yumurta)
• 1 türk kahve fincanı süt
• 1 türk kahve fincanı su
• 1 türk kahve fincanı sıvıyağ

İç malzemesi:
• Peynir - maydanoz

Alternatif iç malzemesi:
• sucuk- kaşar -sosis
• patates - peynir
• kıymalı 

Yapılışı:
• Tavayı ilk önce sıvı yağ ile yağlayın.
• Yağlanmış tavanın içerisine bir adet yufkayı kenarlarını dışarı sarkıtarak yerleştirin. 
•Yumurta(lar), süt, su ve sıvıyağı ayrı bir kapta iyice karıştırın.
• Bu karışımı yarısını ilk yufkanın içerisine dökün ve yufkayı ıslatın
• Daha sonra 2. Yufkayı tam ortadan ikiye ayırın. İlk ıslatılmış yufkanın üzerine yarısını koyun. 
• Tekrar kalan yumurta,süt,su ve sıvıyağ karışımının tamamını koyun.
• 2.yufkanın diğer kalan yarısını koyun. Hazırladığınız iç harcını da koyduktan sonra,
• Tavanın dışına sarkan ilk yufkanın kenarlarında üste getirerek toparlayalım.
•Düzgünce kapattıktan sonra üzerine sıvıyağ sürüp, orta dereceli ısıda altı kızarana kadar pişirin. Arada sallayarak yapışmasını engelleyin. 
• Alt kısmı iyice kızardıktan sonra ister havada ister bir kapak yardımı ile alt-üst ederek, diğer tarafını da pişirin.
Afiyet olsun.
DE