20 Şubat 2017 Pazartesi

Fırında Parmesanlı Kuşkonmaz

Merhaba,

Daha önce patlıcan ve kabak sebzeleri ile yaptığım tarifi bu kez kuşkonmaz ile denedim. Değişik tat arayanlar için öneririm, oldukça da sağlıklı.

Malzemeler 
• 1 demet kuşkonmaz (yaklaşık 500 gram)
• 1 büyük veya 2 yumurta
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çorba kaşığı hardal (arzuya göre)
• 1 diş sarımsak rendesi
• En az 1 çay kaşığı tuz (+/-)
• 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan veya eski kaşar 
• 1/2 su bardağı kadar galeta unu

Yapılışı
• Fırını 200 dercece ısıtın.
• Aldığınız kuşkonmazların alt kısmı çok kalın ise 1-2 cm kadar kesin. 
• İki ayrı kap hazırlayın. İlkine yumurta, tuz, hardal, karabiber, zeytinyağı, sarımsak koyun ve güzelce karıştırın.
• İkinci kaba ise galeta unu ve rendelenmiş peynirinizi koyun birlikte karıştırın.
• Burada size önerim; eğer satın aldığınız kuşkonmaz fazla kalın ise fırına vermeden önce çok az da olsa kaynar tuzlu suda 2-3 dakika haşlayın ve soğuk suda şokladıktan sonra süzün ve havlu kağıtla yavaşca kurulayın.
• Kuşkonmazları etap etap ilk önce yumurtalı kaba, daha sonra galeta unu olan kaba batırıp, iyice bulayın.
• yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ıstılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ortalama 10-15 dakika kadar. 

Afiyet olsun.
DE