13 Ekim 2016 Perşembe

Bademli Damla Sakızlı Muhallebi

Merhaba,

İtiraf ediyorum,sütlü tatlıları pek sevmem aslında, ya da şöyle düzelteyim, her zaman şuruplu tatlıları, sütlü tatlılara tercih etmişimdir. 
Bugün istek üzerine muhallebiyi yaptım. 
İnanılmaz beğenildi ve çok sevildi. Umarım denediğinizde sizler de seversiniz.

Malzemeler:
• 5-6 su bardağı kadar süt 
• 5 çorba kaşığı kadar un
• 1 su bardağı kadar toz şeker (şeker oranını biraz daha az veya fazla damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)
• 1vanilya çubuğu
• 1 çay bardağı çok ince çekilmiş kabuksuz badem veya hazır satılan badem unu 
• 1 tatlı kaşığı kadar damla sakızı (isterseniz damla sakızı macunu veya reçelini de kullanabilirsiniz.
• 1 tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı:
• Ön hazırlık olarak vanilya çubuğunu ortadan boylamasına ikiye ayırın ve çubuğun içinden vanilya özünü kaşık veya bıçak  yardımı ile çıkarın. Muhallebinizde yoğun vanilya aroması istemezsenizde hiç ikiye kesmeden direkt olarak fa kullanabilirsiniz. 
• Pişirme tenceresinin içine sütü, şekeri, unu, vanilya çubuğunu alın ve hepsini iyice karıştırın. Orta ateşte hafif kıvam tutmaya başlayınca ince çekilmiş kabuksuz bademlerimizi ilave edelim.
Sürekli karıştırmaya devam edin ve 1-2 dakika sonra damla sakızlarımızı ilave edin.
• Muhallebi kıvamına girip, göz göz en az 5 dakika kadar daha kaynadıktan sonra altını kapatın ve tereyağını ekleyin.
• Tereyağını ekledikten sonra yaklaşık 8-10 dakika mikserle çırpın.
• İster tek tek porsiyon şeklinde servis edebilir, isterseniz de önceden hafif ıslatılmış borcama döküp, soğuduktan sonra dilim şeklinde kesip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE