14 Eylül 2015 Pazartesi

BOŞ BÖREK

Merhaba!

En çok sevdiklerim serisinden boş börekle devam. Eminim herkesin annesi herşeyin en güzelini, herkesten daha iyi yapıyordur. Tıpkı benim canım annem gibi. Türkiye'ye her sene ziyarete geldiğimde annemin menüsünde benim için yer alanlardandır puf böreği ya da diğer adıyla boş börek :))
Yapılışı oldukça basit olmasına rağmen gerçek lezzet için anne eli değmesi gerek deyip tarifimize geçelim.

Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (hamur çok sert olmayacak)

Kızartmak için
Sıvı yağ


Yapılışı
Tüm malzemeler hep birlikte karıştırılıp
Yoğurulur. Yoğrulduktan sonra en az yarım saat kadar dinlendiriliyor. Daha sonra oklava veya merdane yardımı ile 1-2 cm açılıp, istediğiniz şekillerde, yuvarlak, poğaça veya kare küçük parçalar halinde kesilip, kızgın yağda altı üstü iyice kızarana kadar pişirilir. 
Arzu ederseniz bazılarının içine peynir, kıyma, sucuk vs koyarak çeşitlendirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE


Boş Börek

Merhaba,

En çok sevdiklerim serisinden boş börekle devam. Eminim herkesin annesi herşeyin en güzelini, herkesten daha iyi yapıyordur. Tıpkı benim canım annem gibi. Türkiye'ye her sene ziyarete geldiğimde annemin menüsünde benim için yer alanlardandır puf böreği ya da diğer adıyla boş börek :))
Yapılışı oldukça basit olmasına rağmen gerçek lezzet için anne eli değmesi gerek deyip tarifimize geçelim.

Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (hamur çok sert olmayacak)

Kızartmak için
Sıvı yağ


Yapılışı
Tüm malzemeler hep birlikte karıştırılıp
Yoğurulur. Yoğrulduktan sonra en az yarım saat kadar dinlendiriliyor. Daha sonra oklava veya merdane yardımı ile 1-2 cm açılıp, istediğiniz şekillerde, yuvarlak, poğaça veya kare küçük parçalar halinde kesilip, kızgın yağda altı üstü iyice kızarana kadar pişirilir. 
Arzu ederseniz bazılarının içine peynir, kıyma, sucuk vs koyarak çeşitlendirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE


YOĞURTLU PATLICAN EZMESİ

Merhaba!

Bugün sizlerle pratik ve bir o kadar da lezzetli mezelerimizden yoğurtlu patlıcan ezmesinin tarifini paylaşmak istedim. Hatta biraz fazla patlıcan közlerseniz bir iki ufak bir dokunuşla iki farklı meze bile elde edebilirsiniz.
Gelelim yoğurtlu patlıcan mezemize;

Malzemeler
3 orta boy patlıcan
Yarım su bardağı yoğurt 
2 diş sarımsak
Zeytinyağ
1-2 damla limon suyu
Tuz

Yapılışı
Öncelikle patlıcanlarımızı közlüyoruz. Ben genelde daha çabuk ve pratik olması nedeniyle ocak üstünde tavada közlüyorum. Bu işleme başlamadan en az 4-5 saat önce veya akşamdan normal yoğurdu süzüyorum. Aslında süzme yoğurt da kullanabilirsiniz ancak tat olarak süzme yoğurdun tadını diğer normal yoğurtlara göre biraz daha keskin buluyorum. O nedenle eğer vaktim varsa kendim süzmeyi tercih ediyorum. Sizlere de tavsiye ederim. 
Közlenen patlıcanlar temizlendikten sonra bir çatal yardımı ile iyice püre şeklini alana kadar eziyoruz ezme sırasında üzerine zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz. En son süzdüğümüz yoğurdu ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra dolapta dinlendirip soğuk servis yapıyoruz.
İkinci meze ise közlenmiş patlıcanlardan fazla olanları küp küp iri olarak doğruyoruz. İçerisine yine az sarımsak, domates, maydanoz ve taze soğan ve közlenmiş kırmızı biber ilavesi ile ikinci bir salata/meze elde etmiş olursunuz.
Afiyet olsun.
DE


YOĞURTLU PATLICAN EZMESİ

Merhaba!

Bugün sizlerle pratik ve bir o kadar da lezzetli mezelerimizden yoğurtlu patlıcan ezmesinin tarifini paylaşmak istedim. Hatta biraz fazla patlıcan közlerseniz bir iki ufak bir dokunuşla iki farklı meze bile elde edebilirsiniz.
Gelelim yoğurtlu patlıcan mezemize;

Malzemeler
3 orta boy patlıcan
Yarım su bardağı yoğurt 
2 diş sarımsak
Zeytinyağ
1-2 damla limon suyu
Tuz

Yapılışı
Öncelikle patlıcanlarımızı közlüyoruz. Ben genelde daha çabuk ve pratik olması nedeniyle ocak üstünde tavada közlüyorum. Bu işleme başlamadan en az 4-5 saat önce veya akşamdan normal yoğurdu süzüyorum. Aslında süzme yoğurt da kullanabilirsiniz ancak tat olarak süzme yoğurdun tadını diğer normal yoğurtlara göre biraz daha keskin buluyorum. O nedenle eğer vaktim varsa kendim süzmeyi tercih ediyorum. Sizlere de tavsiye ederim. 
Közlenen patlıcanlar temizlendikten sonra bir çatal yardımı ile iyice püre şeklini alana kadar eziyoruz ezme sırasında üzerine zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz. En son süzdüğümüz yoğurdu ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra dolapta dinlendirip soğuk servis yapıyoruz.
İkinci meze ise közlenmiş patlıcanlardan fazla olanları küp küp iri olarak doğruyoruz. İçerisine yine az sarımsak, domates, maydanoz ve taze soğan ve közlenmiş kırmızı biber ilavesi ile ikinci bir salata/meze elde etmiş olursunuz.
Afiyet olsun.
DE