14 Eylül 2015 Pazartesi

Boş Börek

Merhaba,

En çok sevdiklerim serisinden boş börekle devam. Eminim herkesin annesi herşeyin en güzelini, herkesten daha iyi yapıyordur. Tıpkı benim canım annem gibi. Türkiye'ye her sene ziyarete geldiğimde annemin menüsünde benim için yer alanlardandır puf böreği ya da diğer adıyla boş börek :))
Yapılışı oldukça basit olmasına rağmen gerçek lezzet için anne eli değmesi gerek deyip tarifimize geçelim.

Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (hamur çok sert olmayacak)

Kızartmak için
Sıvı yağ


Yapılışı
Tüm malzemeler hep birlikte karıştırılıp
Yoğurulur. Yoğrulduktan sonra en az yarım saat kadar dinlendiriliyor. Daha sonra oklava veya merdane yardımı ile 1-2 cm açılıp, istediğiniz şekillerde, yuvarlak, poğaça veya kare küçük parçalar halinde kesilip, kızgın yağda altı üstü iyice kızarana kadar pişirilir. 
Arzu ederseniz bazılarının içine peynir, kıyma, sucuk vs koyarak çeşitlendirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder