20 Kasım 2015 Cuma

LİMONLU CHEESECAKE

Merhaba!

Ayvalı cheesecake tarifinden sonra bu kez sizlerle limonlu cheesecake tarifini paylaşıyorum.

Malzemeler:
• 200 250 gram pötibör veya yulaflı  bisküvi
• 30-40 gram kadar eritilmiş tereyağ
• 1 kutu krema 
• 1 kutu labne peynir
• 2- 2,5 su bardağı süzme yoğurt
• 1 su bardağı toz şeker
• 4 adet yumurta
• 2-3 çorba kaşığı mısır nişastası
• 1 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• 1 çorba kaşığı limon rendesi
• 1 paket vanilya
• 24 cm klipsli kek kalıbı veya borcam fırın kabı

Sosu için :
• 1 limon suyu
• 1 su bardağı su
• 2 limon kabuğu rendesi
• 4 çorba kaşığı toz şeker

Tabanı için;
• Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın,
• bisküvileri blendırdan geçirin ve kırıntı şeklinde hazırlayın.
• fırın kabını yağlayın,
• eritilmiş tereyağ ile ufalanmış bisküvileri iyice karıştırın ve bastırarak eşit bir şekilde yağlanmış fırın kabına yayın. Fırında 5 dakika pişirin,
• diğer kalan malzemeleri öncelikle şeker, yumurta ile başlamak koşuluyla hep birlikte karıştırın,
• fırından çıkardığımız bisküvi tabanı soğuduktan sonra üzerine karışımı koyup 35 dakika daha pişirin.

Sosu için ise;
• tüm malzemeyi bir kaba koyun ve kısık ateşte kıvam kazanana kadar pişirin. Soğuduktaktan sonra pişen cheesecake üzerine dökebilirsiniz. 

Afiyet olsun.
DE


Limonlu Cheesecake

Merhaba!

Ayvalı cheesecake tarifinden sonra bu kez sizlerle limonlu cheesecake tarifini paylaşıyorum.

Malzemeler:
• 200 250 gram pötibör veya yulaflı  bisküvi
• 30-40 gram kadar eritilmiş tereyağ
• 1 kutu krema 
• 1 kutu labne peynir
• 2- 2,5 su bardağı süzme yoğurt
• 1 su bardağı toz şeker
• 4 adet yumurta
• 2-3 çorba kaşığı mısır nişastası
• 1 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• 1 çorba kaşığı limon rendesi
• 1 paket vanilya
• 24 cm klipsli kek kalıbı veya borcam fırın kabı

Sosu için :
• 1 limon suyu
• 1 su bardağı su
• 2 limon kabuğu rendesi
• 4 çorba kaşığı toz şeker

Tabanı için;
• Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın,
• bisküvileri blendırdan geçirin ve kırıntı şeklinde hazırlayın.
• fırın kabını yağlayın,
• eritilmiş tereyağ ile ufalanmış bisküvileri iyice karıştırın ve bastırarak eşit bir şekilde yağlanmış fırın kabına yayın. Fırında 5 dakika pişirin,
• diğer kalan malzemeleri öncelikle şeker, yumurta ile başlamak koşuluyla hep birlikte karıştırın,
• fırından çıkardığımız bisküvi tabanı soğuduktan sonra üzerine karışımı koyup 35 dakika daha pişirin.

Sosu için ise;
• tüm malzemeyi bir kaba koyun ve kısık ateşte kıvam kazanana kadar pişirin. Soğuduktaktan sonra pişen cheesecake üzerine dökebilirsiniz. 

Afiyet olsun.
DE