17 Aralık 2015 Perşembe

PORTAKALLI VE ÇİKOLATALI CUPCAKE

Merhaba!

Bugünkü cupcake tarifim sevgili dostum Nazlı'nın @chefandmom Instagram hesabından aldığım, Martha Stewart'a ait devil's food cupcake tarifi.
Ben cupcake tarifine ufak dokunuşlar yaparak azıcık değiştirdim. ;)

Bardak 240 ml (1 bardak)

Malzemeler:
• 3/4 cup kakao (85 gram)
•3/4 cup sıcak su
•1+1/4 cup (240 ml) toz şeker
•3 cups (285 gram un)
•1 paket kabartma tozu
•1 çay kaşığı tuz
•185 gram erimiş tereyağ (1 bardak)
•4 yumurta
•1 paket vanilya
•1 kutu (200ml) krema (ben krema yerine labne peyniri kullandım)
•1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:
• Fırını 180 derece ısıtalım,
• un, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyelim,
• tereyağını bir kaba koyalım ve eritelim, şekeri içine alıp, eritelim. Ocaktan alıp 5 dakika mikserle çırparak soğutalım,
• diğer tarafta sıcak su ile kakaoyu karıştırıp, homojen pürüzsüz bir kıvam elde edelim,
• tereyağ karışımını çırparken tan soğuduğundan tam emin olduktan sonra yumurtaları tek tek yedire yedire ekleyelim.
• sonra ılınan kakaolu karışımı ve portakal rendesini ekleyelim,
• düşük hızda çırpmaya devam edelim, en son un karışımını ekleyip, düşük hızda sadece karışana kadar çırpıp, en son kremayı ekleyelim.
• muffin kablarına koyup, 20 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.
DE


PORTAKALLI VE ÇİKOLATALI CUPCAKE

Merhaba!

Bugünkü cupcake tarifim sevgili dostum Nazlı'nın @chefandmom Instagram hesabından aldığım, Martha Stewart'a ait devil's food cupcake tarifi.
Ben cupcake tarifine ufak dokunuşlar yaparak azıcık değiştirdim. ;)

Bardak 240 ml (1 bardak)

Malzemeler:
• 3/4 cup kakao (85 gram)
•3/4 cup sıcak su
•1+1/4 cup (240 ml) toz şeker
•3 cups (285 gram un)
•1 paket kabartma tozu
•1 çay kaşığı tuz
•185 gram erimiş tereyağ (1 bardak)
•4 yumurta
•1 paket vanilya
•1 kutu (200ml) krema (ben krema yerine labne peyniri kullandım)
•1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:
• Fırını 180 derece ısıtalım,
• un, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyelim,
• tereyağını bir kaba koyalım ve eritelim, şekeri içine alıp, eritelim. Ocaktan alıp 5 dakika mikserle çırparak soğutalım,
• diğer tarafta sıcak su ile kakaoyu karıştırıp, homojen pürüzsüz bir kıvam elde edelim,
• tereyağ karışımını çırparken tan soğuduğundan tam emin olduktan sonra yumurtaları tek tek yedire yedire ekleyelim.
• sonra ılınan kakaolu karışımı ve portakal rendesini ekleyelim,
• düşük hızda çırpmaya devam edelim, en son un karışımını ekleyip, düşük hızda sadece karışana kadar çırpıp, en son kremayı ekleyelim.
• muffin kablarına koyup, 20 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.
DE


KÖZLENMİŞ PATLICAN EZME

Merhaba!

En kolay mezelerden közlenmiş patlıcan ezme. Buzdolabınızda sebze bölümünde  patlıcan varsa korkmayın derim:))

Malzemeler:
• 4 adet kalın orta boy patlıcan
• 1-2 diş sarımsak
• zeytinyağ
•tuz
• 1-2 damla limon suyu (soyduktan sonra patlıcanların kararmaması için)

İlave edilebilecek diğer malzemeler:
1. Alternatif ;
• 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt 

2. Alternatif;
• Ufalanmış yağlı ezine beyaz peynir ve maydanoz veya sadece rendelenmiş parmesan/ izmir tulumu.

3. Alternatif;
• Közlenmiş kırmızı/yeşil biber 

Sizlerle burada en basit alternatifleri paylaşmaya çalıştım, tabii ki daha birçok değişik tatlarla zenginleştirebilirsiniz.

Yapılışı :
• Patlıcanları tavada veya fırında iyice yumuşayıncaya kadar arada çevirerek pişirin,
• soğuduktan sonra, kabuklarını soyun,
• bir çatal yardım ile ezerek bu aşamada limon suyunu, tuz, sarımsak ve zeytinyağı ilave ederseniz hem patlıcanlar kararmaz hem de ılıkken daha homojen bir şekilde karışmış olur. İyice harmanlayın.

Afiyet olsun.
DE




KÖZLENMİŞ PATLICAN EZME

Merhaba!

En kolay mezelerden közlenmiş patlıcan ezme. Buzdolabınızda sebze bölümünde  patlıcan varsa korkmayın derim:))

Malzemeler:
• 4 adet kalın orta boy patlıcan
• 1-2 diş sarımsak
• zeytinyağ
•tuz
• 1-2 damla limon suyu (soyduktan sonra patlıcanların kararmaması için)

İlave edilebilecek diğer malzemeler:
1. Alternatif ;
• 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt 

2. Alternatif;
• Ufalanmış yağlı ezine beyaz peynir ve maydanoz veya sadece rendelenmiş parmesan/ izmir tulumu.

3. Alternatif;
• Közlenmiş kırmızı/yeşil biber 

Sizlerle burada en basit alternatifleri paylaşmaya çalıştım, tabii ki daha birçok değişik tatlarla zenginleştirebilirsiniz.

Yapılışı :
• Patlıcanları tavada veya fırında iyice yumuşayıncaya kadar arada çevirerek pişirin,
• soğuduktan sonra, kabuklarını soyun,
• bir çatal yardım ile ezerek bu aşamada limon suyunu, tuz, sarımsak ve zeytinyağı ilave ederseniz hem patlıcanlar kararmaz hem de ılıkken daha homojen bir şekilde karışmış olur. İyice harmanlayın.

Afiyet olsun.
DE