21 Nisan 2016 Perşembe

CEVİZLİ HAVUÇ TARATOR

Merhaba,

En kolayından bir meze tarifi daha, havuç tarator. En az haydari kadar çok sevilen bir meze olduğunu düşünürüm. Seveni çok kısaca.:))

Malzemeler:
• 4 orta boy havuç
• 1,5 -2 su bardağı kadar süzme yoğurt veya suyu süzülmüş yoğurt
• 1 çorba kaşığı kadar mayonez
• 1-2 diş sarımsak
• 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
• 4 çorba kaşığı zeytinyağ
• tuz
• maydanoz ( üzeri için)

Yapılışı:
• Havuçları yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.
• Tavaya zeytinyağını koyun ve kızdıktan sonra, altı kısık ateşte rendelenmiş havuçları yumuşayıncaya kadar pişirin. (ortalama 5-7 dakika kadar) Ben bu aşamada rendelenmiş sarımsakları da havuçlarla birlikte pişiriyorum, arzu ederseniz sarımsakları, yoğurtla çiğ olarak da kullanabilirsiniz. Aynı şekilde iri kıyılmış cevizleri de birlikte pişirebilirsiniz.
• Rendelenmiş havuçları soğumaya bırakın.
• Diğer taraftan süzülmüş yoğurt, tuz, mayonez hep birlikte karıştırıp, soğumuş, havuç, ceviz ve sarımsakla birlikte karıştırın. 
• Buzdolabında en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
• Arzu ederseniz, üzerine kıyılmış maydanoz ve iri cevizle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE


Cevizli Havuç Tarator

Merhaba,

En kolayından bir meze tarifi daha, havuç tarator. En az haydari kadar çok sevilen bir meze olduğunu düşünürüm. Seveni çok kısaca.:))

Malzemeler:
• 4 orta boy havuç
• 1,5 -2 su bardağı kadar süzme yoğurt veya suyu süzülmüş yoğurt
• 1 çorba kaşığı kadar mayonez
• 1-2 diş sarımsak
• 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
• 4 çorba kaşığı zeytinyağ
• tuz
• maydanoz ( üzeri için)

Yapılışı:
• Havuçları yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.
• Tavaya zeytinyağını koyun ve kızdıktan sonra, altı kısık ateşte rendelenmiş havuçları yumuşayıncaya kadar pişirin. (ortalama 5-7 dakika kadar) Ben bu aşamada rendelenmiş sarımsakları da havuçlarla birlikte pişiriyorum, arzu ederseniz sarımsakları, yoğurtla çiğ olarak da kullanabilirsiniz. Aynı şekilde iri kıyılmış cevizleri de birlikte pişirebilirsiniz.
• Rendelenmiş havuçları soğumaya bırakın.
• Diğer taraftan süzülmüş yoğurt, tuz, mayonez hep birlikte karıştırıp, soğumuş, havuç, ceviz ve sarımsakla birlikte karıştırın. 
• Buzdolabında en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
• Arzu ederseniz, üzerine kıyılmış maydanoz ve iri cevizle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE




PUF BÖREĞİ

Merhaba,

Annemin puf böreği çok sevilir ve beğenilir. Ben de bugün annemin ölçülerine sadık kalarak hazırladığım puf böreği tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Umarım sizlerde beğenirsiniz.

Malzemeler:
• 1,5 su bardağı ılık su
• 1 çay kaşığı tuz
• aldığı kadar un 
• 2 yumurta
• 1 paket kabartma tozu

Kızartmak için:
Sıvı yağ

Yapılışı:
• Yoğurma kabının içerisine ılık su, tuz ve  yumurtayı hep birlikte karıştırın,
• Elenmiş unu ve kabartma tozunu elinizi daire şeklinde yavaşca döndürerek azar azar yoğurma kabında bulunan ılık su, yumurta, tuz karışımının içerisine ilave edin,
• hamur kulak memesi kıvamından çok az daha sert olmalı,
• hamuru iyice yoğurduktan sonra üzerini streç koyup  bir 30 dakika dinlendirin,
• hamur dinlenirken arzu ettiğiniz iç harcı hazırlayabilirsiniz. Ben peynir ve maydanozlu iç harcı kullandm. Siz ıspanak, pazı veya kıymalı iç harcını da kullanabilirsiniz.
• hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın, unlayın. Her bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde merdane ile açın, yarısına iç harcınızı elinizle yayın, içsiz hamur kısmı, içli hamur kısmına kapatarak yarım ay şekline getirin. Hamurun açık kenarını elinizle bastırarak yapıştırın. 
• kızartmak için sıvıyağı yayvan tavanıza alın, böreklerinizi arkalı önlü kızartın.
Afiyet olsun.
DE




Puf Böreği

Merhaba,

Annemin puf böreği çok sevilir ve beğenilir. Ben de bugün annemin ölçülerine sadık kalarak hazırladığım puf böreği tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Umarım sizlerde beğenirsiniz.

Malzemeler:
• 1,5 su bardağı ılık su
• 1 çay kaşığı tuz
• aldığı kadar un 
• 2 yumurta
• 1 paket kabartma tozu

Kızartmak için:
Sıvı yağ

Yapılışı:
• Yoğurma kabının içerisine ılık su, tuz ve  yumurtayı hep birlikte karıştırın,
• Elenmiş unu ve kabartma tozunu elinizi daire şeklinde yavaşca döndürerek azar azar yoğurma kabında bulunan ılık su, yumurta, tuz karışımının içerisine ilave edin,
• hamur kulak memesi kıvamından çok az daha sert olmalı,
• hamuru iyice yoğurduktan sonra üzerini streç koyup  bir 30 dakika dinlendirin,
• hamur dinlenirken arzu ettiğiniz iç harcı hazırlayabilirsiniz. Ben peynir ve maydanozlu iç harcı kullandm. Siz ıspanak, pazı veya kıymalı iç harcını da kullanabilirsiniz.
• hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın, unlayın. Her bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde merdane ile açın, yarısına iç harcınızı elinizle yayın, içsiz hamur kısmı, içli hamur kısmına kapatarak yarım ay şekline getirin. Hamurun açık kenarını elinizle bastırarak yapıştırın. 
• kızartmak için sıvıyağı yayvan tavanıza alın, böreklerinizi arkalı önlü kızartın.
Afiyet olsun.
DE