12 Eylül 2015 Cumartesi

KOLAY PİZZA

Merhaba!

Oldukça kolay bir pizza tarifi ile hepimiz için mutlu ve huzurlu bir pazar diliyorum. Sanırım en çok çoçuklar bayılacak bu tarife :)) hadi başlayalım o zaman.

Hamuru için malzemeler;
1 yumurta
1 çimdik tuz
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Aldığı kadar un (hamuru yumuşak olmalı)

Sosu için;
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Karabiber
1 çay bardağı kadar su

Üst malzemesi için;
kendi damak zevkinize ve evdeki stoklarınıza göre hazırlayabilirsiniz. Ben klasik sosis, kaşar peyniri ile başladım. Eğer sebze ağrlıklı seviyorsanız renkli biber, mantar, mısır ve zeytin çeşitleri ile tatlandırabilirsiniz. Hatta en son üzerine taze domates,  ıspanak yaprakları birlikte roka bile doğrayabilirsiniz. Kaşar peyniri yerine parmesan veya izmir tulum peyniri inanılmaz lezzetli oluyor.

Yapılışı
Hazırladığımız hamuru yağlanmış tepsinin içerisine , ellerimizle hafifce bastırarak eşit bir şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış fırında ön pişirme ile 5-7 dk pişirelim. Kısa pişirdikten sonra çıkaralım ve pizza için hazırladığımız sosu üzerine dökelim. Arkasından rendelenmiş kaşar peyniri (parmesan, izmir tulum vs) ekleyelim. En son olarak pizzamızda hangi malzemeleri kullanmak istiyorsak doğrayıp, üzerine ekleyip, 180 derece sıcak fırına verelim.
Afiyet olsun.
DE


KOLAY PİZZA

Merhaba!

Oldukça kolay bir pizza tarifi ile hepimiz için mutlu ve huzurlu bir pazar diliyorum. Sanırım en çok çoçuklar bayılacak bu tarife :)) hadi başlayalım o zaman.

Hamuru için malzemeler;
1 yumurta
1 çimdik tuz
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Aldığı kadar un (hamuru yumuşak olmalı)

Sosu için;
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Karabiber
1 çay bardağı kadar su

Üst malzemesi için;
kendi damak zevkinize ve evdeki stoklarınıza göre hazırlayabilirsiniz. Ben klasik sosis, kaşar peyniri ile başladım. Eğer sebze ağrlıklı seviyorsanız renkli biber, mantar, mısır ve zeytin çeşitleri ile tatlandırabilirsiniz. Hatta en son üzerine taze domates,  ıspanak yaprakları birlikte roka bile doğrayabilirsiniz. Kaşar peyniri yerine parmesan veya izmir tulum peyniri inanılmaz lezzetli oluyor.

Yapılışı
Hazırladığımız hamuru yağlanmış tepsinin içerisine , ellerimizle hafifce bastırarak eşit bir şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış fırında ön pişirme ile 5-7 dk pişirelim. Kısa pişirdikten sonra çıkaralım ve pizza için hazırladığımız sosu üzerine dökelim. Arkasından rendelenmiş kaşar peyniri (parmesan, izmir tulum vs) ekleyelim. En son olarak pizzamızda hangi malzemeleri kullanmak istiyorsak doğrayıp, üzerine ekleyip, 180 derece sıcak fırına verelim.
Afiyet olsun.
DE


SOĞANLI MİNİK PİDE

Merhaba!

Huzurlu bir haftasonu geçirmemiz dileğiyle, sizlerle iç malzemesi sadece soğan olmasına rağmen lezzetli mi lezzetli bir tarifi paylaşacağım. 

İç malzemesi için;
*Yarım kilo kuru soğan (Yemeklik doğranacak)
*3 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Bir yemek kaşığı kadar tereyağ
*Karabiber, kırmızı pul biber, tuz

Hamuru için;
4 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya (10-11 gr)
1 çay kaşığı şeker

Yapılışı:
İlk önce hamur ile başlıyoruz, biraz fazlaca yoğurup, 1 saat kadar dinlendirmeye bırakıyoruz. Hamur kabarırken buarada iç malzememizi hazırlıyoruz. Yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağ ve tereyağda iyice kavurulur. Daha sonra içerisine üç yumurtayı kırıp karıştırılır ve baharatlar eklenir. İç malzeme soğumaya bırakılır. İç harcımızın hamurla buluşurken çok sıcak olmamasına özellikle dikkat edelim. Dinlenmiş hamur alınır çok fazla ince olmamak kaydıyla oklava veya merdane ile açılır. İçine hazırladığımız harç konulur ve rulo şeklinde kapatılır. Bir parmak kalınlığında kesilip, ters çevrilip yağlanmış fırın tepsisine konulur. Tepside de 15-20 dk beklettikten sonra üzerlerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
DE




SOĞANLI MİNİK PİDE

Merhaba!

Huzurlu bir haftasonu geçirmemiz dileğiyle, sizlerle iç malzemesi sadece soğan olmasına rağmen lezzetli mi lezzetli bir tarifi paylaşacağım. 

İç malzemesi için;
*Yarım kilo kuru soğan (Yemeklik doğranacak)
*3 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Bir yemek kaşığı kadar tereyağ
*Karabiber, kırmızı pul biber, tuz

Hamuru için;
4 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya (10-11 gr)
1 çay kaşığı şeker

Yapılışı:
İlk önce hamur ile başlıyoruz, biraz fazlaca yoğurup, 1 saat kadar dinlendirmeye bırakıyoruz. Hamur kabarırken buarada iç malzememizi hazırlıyoruz. Yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağ ve tereyağda iyice kavurulur. Daha sonra içerisine üç yumurtayı kırıp karıştırılır ve baharatlar eklenir. İç malzeme soğumaya bırakılır. İç harcımızın hamurla buluşurken çok sıcak olmamasına özellikle dikkat edelim. Dinlenmiş hamur alınır çok fazla ince olmamak kaydıyla oklava veya merdane ile açılır. İçine hazırladığımız harç konulur ve rulo şeklinde kapatılır. Bir parmak kalınlığında kesilip, ters çevrilip yağlanmış fırın tepsisine konulur. Tepside de 15-20 dk beklettikten sonra üzerlerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
DE