5 Ekim 2015 Pazartesi

İNCİR - ELMA VE CEVİZLİ KURABİYE

Merhaba!

En beğenilen kurabiye tarifimle sizlerleyim yine. Beş çaylarının vazgeçilmezlerinden. Ben nedense elmalı kurabiye yerine elmalı ponçik diyorum. Aslında ponçiğin çok daha yumuşak bir hamur olmasına rağmen. Dilimde hep elmalı ponçik. 
Gelelim tarifimize.

Malzemeler:

Hamuru için;
• 3- 3,5 su bardağı un
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı yoğurt
• 200 gram oda sıcaklığında tereyağ(margarin)
• 1 fıske tuz
• yarım paket kabartma tozu

İç Malzemesi;
• 3 elma
• 3 -4 adet kuru incir
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
• yarım çay bardağı şeker

Yapılışı;
Hamur malzemelerini hep birlikte yoğuralım ve en az yarım saat dinlendirelim. 
Elmaları rendeleyelim, incirleri minik küp şeklinde keselim. İç malzemeleri hazırlamak için bir tencere alıp ocağa koyalım. İçerisine rendelenmiş elma, incir ve toz şekeri ilave edip pişirelim. Elmalar yumuşayınca ceviz ve tarçını ilave edelim. Beş dakika kadar pişirip, soğumaya bırakalım.
Dinlenmiş hamuru 1-2 cm kalınlığında açıp içerisine iç malzememizi koyup kapatalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
DE




İncir - Elma ve Cevizli Kurabiye

Merhaba,

En beğenilen kurabiye tarifimle sizlerleyim yine. Beş çaylarının vazgeçilmezlerinden. Ben nedense elmalı kurabiye yerine elmalı ponçik diyorum. Aslında ponçiğin çok daha yumuşak bir hamur olmasına rağmen. Dilimde hep elmalı ponçik. 
Gelelim tarifimize.

Malzemeler:

Hamuru için;
• 3- 3,5 su bardağı un
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı yoğurt
• 200 gram oda sıcaklığında tereyağ(margarin)
• 1 fıske tuz
• yarım paket kabartma tozu

İç Malzemesi;
• 3 elma
• 3 -4 adet kuru incir
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
• yarım çay bardağı şeker

Yapılışı;
Hamur malzemelerini hep birlikte yoğuralım ve en az yarım saat dinlendirelim. 
Elmaları rendeleyelim, incirleri minik küp şeklinde keselim. İç malzemeleri hazırlamak için bir tencere alıp ocağa koyalım. İçerisine rendelenmiş elma, incir ve toz şekeri ilave edip pişirelim. Elmalar yumuşayınca ceviz ve tarçını ilave edelim. Beş dakika kadar pişirip, soğumaya bırakalım.
Dinlenmiş hamuru 1-2 cm kalınlığında açıp içerisine iç malzememizi koyup kapatalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
DE