5 Mart 2017 Pazar

Pesto Sosu ve Makarna

Merhaba,


Pesto sosu, fesleğen, parmesan, çam fıstığı, sarımsak, ve zeytinyağından oluşan İtalyanların makarnalarından eksik etmediği soslardan.

Ancak pesto sosunu makarna dışında aperatif olarak sandviç ve kızarmış ekmek üstünde de afiyetle yiyebilirsiniz. 


Hepimizi için sağlıklı, huzurlu, barış, sevgi, samimiyet dolu bir hafta sonu olması dileğiyle.


Malzemeler:

• 1 demet fesleğen, 

• 1-2 diş sarımsak,

• 1- 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağ,

• 25-30 gr (1 paket) dolma fıstığı veya çam fıstığı,

• 1 çay bardağı parmesan rendesi

• Tuz

• Limon suyu


Yapılışı:

• Fesleğenler temizlenir, çam fıstıkları teflon tavada veya fırında kavrulur ve soğumaya bırakılır.

• Pesto sosunu yapacağınız mutfak robotuna sırasıyla fesleğen yaprakları, sarımsak, kavrulmuş dolma fıstığı, parmesan, tuz ve zeytinyağ ile başlayarak çalıştırıyoruz. 

• Ara ara zeytinyağ ilavesi yaparak kontrollü bir şeklide tüm karışımın homojen olarak karışmasının sağlıyoruz. 

 • Çok fazla katı olması durumunda fesleğen ilavesi veya tam tersi katı olması durumunda da zeytinyağ ilavesi yapabilirsiniz.






Pancake

Merhaba,

Nedense pancakeden çok krep ya da petuliçe (petuliça) yi daha çok yaparım. 
Bugün sizinle ilk pancake paylaşımım oldu. 

Malzemeler:
• 2 yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1,5 su bardağı un
• 3 yemek kaşığı tozşeker
• 1 fıske tuz (1/4 çay kaşığı kadar)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı vanilya
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
• Derin bir kaba sırasıyla, yumurta, şeker, süt, zeytinyağı, vanilya alın ve mikser kullanmadan karıştırın.
• Karışıma kuru malzemeleri un ve kabartma tozunu topak olmayacak şekilde, pürüzsüz hal alana kadar ilave edin. 
• Tavayı kızdırın ve sadece ilk parti pancake için zeytinyağı veya az tereyağı ile yağlayın. Karışımdan istediğiniz büyüklükte ısınan tavada pancakekin üzeri göz göz olana kadar pişirin.  
• Pişen pancakeleri bal veya dilediğiniz reçellerle servis edin.

Afiyet olsun.
DE