4 Ekim 2015 Pazar

PEYNİR DOLGULU FIRINDA PATATES

Merhaba!

Yapılışı kolay tarifler listenize yeni bir ilave daha geliyor. Peynir Dolgulu Fırında Patatesler. 

Malzemeler;
• 1 Su bardağı bayat ekmek içi veya galeta unu
• 1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağ
• 1/2 çay bardağı izmir tulumu veya kaşar peyniri rendesi
• 1/2 çay bardağı sert ezine peynir rendesi
• 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
• 4-5 dal maydanoz
• kırmızı pul biber
• 1 diş ezilmiş sarımsak
4-5 adet orta boy patates

Yapılışı;
Patateslerin kabukları soyulduktan sonra üst kısımları oyulur. Kaynamakta olan tuzlu suda 10-15 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra havlu kağıtla iyice kurulandıktan sonra. Diğer tüm malzemeler karıştırılıp dolgu malzemesi oluşturulup, patateslerin içlerine iyice doldurulur. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir ve üzerine folyo kapatılır. 25-30 dakika pişirilir. Daha sonra folya çıkartılıp, patatesler kızarana kadar 20 dakika daha pişirilir. Salata eşliğinde sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
DE



PEYNİR DOLGULU FIRINDA PATATES

Merhaba!

Yapılışı kolay tarifler listenize yeni bir ilave daha geliyor. Peynir Dolgulu Fırında Patatesler. 

Malzemeler;
• 1 Su bardağı bayat ekmek içi veya galeta unu
• 1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağ
• 1/2 çay bardağı izmir tulumu veya kaşar peyniri rendesi
• 1/2 çay bardağı sert ezine peynir rendesi
• 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
• 4-5 dal maydanoz
• kırmızı pul biber
• 1 diş ezilmiş sarımsak
4-5 adet orta boy patates

Yapılışı;
Patateslerin kabukları soyulduktan sonra üst kısımları oyulur. Kaynamakta olan tuzlu suda 10-15 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra havlu kağıtla iyice kurulandıktan sonra. Diğer tüm malzemeler karıştırılıp dolgu malzemesi oluşturulup, patateslerin içlerine iyice doldurulur. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir ve üzerine folyo kapatılır. 25-30 dakika pişirilir. Daha sonra folya çıkartılıp, patatesler kızarana kadar 20 dakika daha pişirilir. Salata eşliğinde sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
DE