10 Temmuz 2016 Pazar

Zeytinyağlı Barbunya

Merhaba,

Zeytinyağlı barbunya en sevdiğim zeytinyağlılar içindedir. Annem felaket güzel yapar. Yemekten hiç bıkmam. Size tuhaf gelebilir ama yanında yoğurt da varsa benden mutlusu yoktur. :)

Malzemeler:

• 500 gram taze barbunya
• 1 adet kuru soğan
• 2-3 diş sarımsak
• 1 adet havuç
• 1 adet patates
• 1-2 adet domates
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 adet kesme şeker
• 1/2 - 1 çay bardağı zeytinyağ
• 1- 1,5 su bardağı kadar sıcak su
• Maydanoz

Yapılışı:

• Barbunyaları üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte 10 dakika haşlayın.
• Kuru soğanı yemeklik, havuç ve patatesleri küp şeklinde, sarımsakları da irice doğrayın. Domatesin dış kabuğunu soyduktan sonra yine küp şeklinde doğrayın. Arzu ederseniz domatesleri rende de yapabilirsiniz.
• Tencereye zeytinyağını koyun. Sırasıyla soğan ve sarımsakları ilave edin. Hafif soteledikten sonra, salçasını ilave edin. 1-2 dakika sonra domatesini katın. 2-3 dakika kadar daha pişirdikten sonra kaynamış barbunyaları süzün ve tencerenin içine alın.
• Şekerini, tuzunu ve sıcak suyunu ilave edin. Biraz daha kaynadıktan sonra küp şeklinde doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin. (Arzu ederseniz havuç ve patatesleri ayrı bir yerde haşlayıp, barbunyaların pişmesine yakın da tencereye ilave edebilirsiniz.) 
Ben havuç ve patatesleri hafif diri şeklini sevdiğim için barbunyalardan sonra ilave ediyorum.
• Yemek piştikten ve dinlendirildikten sonra üzerine maydanoz ve limon suyu ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
DE