4 Mayıs 2016 Çarşamba

TAZE SOĞAN - İÇ BAKLA VE ENGİNAR

Merhaba,

Bugün ilk kez kuru soğan yerine taze soğan kullanarak yaptığım iç baklalı zeytinyağlı enginar oldukça lezzetli oldu. Tarifimde kullandığım bebek enginarlar, Urla'dan arkadaşım bahçesinden taptaze koparıldılar. Bana da sadece pişirmek kaldı. 

Malzemeler:
• 6 adet enginar
• yarım kilo iç bakla 
• 1 demet taze soğan 
• 1 adet kesme şeker
• 2 adet limon
• 1 demet dereotu
• 1- 1,5 çay bardağı zeytinyağ
• 2 çorba kaşığı un
• 1 su bardağı su
• tuz

Yapılışı:
• Ayıklanan enginarları 1,5 limon suyu ve bir kaşık un ilave ettiğimiz suda bekletin.
• Diğer taraftan, taze soğanları iri iri doğrayın.
• Ben pişirmek için düdüklü tencere kulandım. Tencereye sırasıyla doğranmış taze soğan, iç baklaları, enginarları koyun.
• üzerine tuzu, şekeri, zeytinyağı, unu ve suyu ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Buharı çıktıktan sonra yaklaşık 10 dakika pişirin.
• Piştikten sonra üzerine ince doğranmış dereotunu ilave edin.
Afiyet olsun.
DE


Taze Soğan - İç Bakla ve Enginar

Merhaba,

Bugün ilk kez kuru soğan yerine taze soğan kullanarak yaptığım iç baklalı zeytinyağlı enginar oldukça lezzetli oldu. Tarifimde kullandığım bebek enginarlar, Urla'dan arkadaşım bahçesinden taptaze koparıldılar. Bana da sadece pişirmek kaldı. 

Malzemeler:
• 6 adet enginar
• yarım kilo iç bakla 
• 1 demet taze soğan 
• 1 adet kesme şeker
• 2 adet limon
• 1 demet dereotu
• 1- 1,5 çay bardağı zeytinyağ
• 2 çorba kaşığı un
• 1 su bardağı su
• tuz

Yapılışı:
• Ayıklanan enginarları 1,5 limon suyu ve bir kaşık un ilave ettiğimiz suda bekletin.
• Diğer taraftan, taze soğanları iri iri doğrayın.
• Ben pişirmek için düdüklü tencere kulandım. Tencereye sırasıyla doğranmış taze soğan, iç baklaları, enginarları koyun.
• üzerine tuzu, şekeri, zeytinyağı, unu ve suyu ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Buharı çıktıktan sonra yaklaşık 10 dakika pişirin.
• Piştikten sonra üzerine ince doğranmış dereotunu ilave edin.
Afiyet olsun.
DE