16 Eylül 2015 Çarşamba

DORAK MEZESİ

Merhaba!

Muğla'da bulunduğum sırada keşfettiğim, Manisa'ya ait bir lezzet olan dorakla merhaba demek istedim bugün. Çok sık tekrarlıyorum biliyorum ama malesef doğru ;) yine kolay, pratik ve oldukça lezzetli kategorisinden bir tat dorak. Özellikle blogumda sizlerle paylaştığım seçimlerde değişik kültürlere ait, farklı tatlarda ve en önemlisi hepimizin kolayca yapabileceği tarifler olmasına dikkat ediyorum. Böylelikle daha çok kişi mutfağı sevsin, benim gibi keyif alsın, keyif alırken de mutlu olsun istiyorum. Mutfakta üretmek, çalışmak insanı inanılmaz iyi hissettiriyor. Neyse tarifimize gelelim;

Malzemeler
4-5 adet kırmızı biber
1 büyük kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 çay bardağı kadar zeytinyağ
Yarım demet nane
Tuz

Yapılışı
Kırmızı biberleri uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini ve ince damarları temizleyin. Soğanı  halka şeklince doğrayın. Pişireceğiniz tencerenin en altına kırmızı biberlerin iç kısmı üstte kalacak şekilde koyalım, üzerine halka halka doğranmış kuru soğan, onun üzerine de nane yapraklarını ilave edelim. Hepsinin üzerine tuz, zeytinyağ, bir çay bardağı kadar su koyalım ve tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Soğanlar yumuşamaya başlayınca  haşlanmış nohutları ilave edelim. Piştikten sonra ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakalım. Soğuduktan üzerine arzuya göre damak tadınıza uygun peynirlerle de çeşitlendirebilirsiniz. Parmesan, tulum peyniri, lor, rokfor vs gibi. 
Afiyet olsun.
DE


DORAK MEZESİ

Merhaba!

Muğla'da bulunduğum sırada keşfettiğim, Manisa'ya ait bir lezzet olan dorakla merhaba demek istedim bugün. Çok sık tekrarlıyorum biliyorum ama malesef doğru ;) yine kolay, pratik ve oldukça lezzetli kategorisinden bir tat dorak. Özellikle blogumda sizlerle paylaştığım seçimlerde değişik kültürlere ait, farklı tatlarda ve en önemlisi hepimizin kolayca yapabileceği tarifler olmasına dikkat ediyorum. Böylelikle daha çok kişi mutfağı sevsin, benim gibi keyif alsın, keyif alırken de mutlu olsun istiyorum. Mutfakta üretmek, çalışmak insanı inanılmaz iyi hissettiriyor. Neyse tarifimize gelelim;

Malzemeler
4-5 adet kırmızı biber
1 büyük kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 çay bardağı kadar zeytinyağ
Yarım demet nane
Tuz

Yapılışı
Kırmızı biberleri uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini ve ince damarları temizleyin. Soğanı  halka şeklince doğrayın. Pişireceğiniz tencerenin en altına kırmızı biberlerin iç kısmı üstte kalacak şekilde koyalım, üzerine halka halka doğranmış kuru soğan, onun üzerine de nane yapraklarını ilave edelim. Hepsinin üzerine tuz, zeytinyağ, bir çay bardağı kadar su koyalım ve tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Soğanlar yumuşamaya başlayınca  haşlanmış nohutları ilave edelim. Piştikten sonra ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakalım. Soğuduktan üzerine arzuya göre damak tadınıza uygun peynirlerle de çeşitlendirebilirsiniz. Parmesan, tulum peyniri, lor, rokfor vs gibi. 
Afiyet olsun.
DE