16 Nisan 2016 Cumartesi

ARNAVUT CİĞERİ

Merhaba,

Arnavut ciğeri çok severim ama en çok babamın yaptığı arnavut ciğerini. Canım babamdan hâla dün gibi ciğer tava ile ilgili hatırladığım altın öğütler:
• Arnavut ciğeri herzaman kızgın ve bol sıvıyağda pişirmelisin,
• Ciğerleri kızgın yağa attıktan sonra kevgirle sadece bir sağ tarafa, bir sol tarafa çevirip, fazla karıştırmayacaksın,
• Ciğerleri çok fazla pişirmemelisin, yoksa sertleşir. (Maksimum süre 2 dakika olmalı) Genelde ben kuzu ciğeri tercih ettiğim için süre daha kısa oluyor doğal olarak.
Canım babam Allah rahmet eylesin. Buarada sizlere Arnavut kızı olduğumu daha önce yazmış mıydım? :)) 

Arnavut ciğeri için malzemeler:
• 500-600 gram iri küp şeklinde doğranmış (zarı temizlenmiş) kuzu ciğeri
• 1 su bardağı kadar un
• tuz
• karabiber

Kızartmak için:
• Sıvıyağ

İlave malzemeler:
• 2-3 adet küp şeklinde doğranmış patates
• 1 -2 adet kuru soğan (ben kırmızı soğan kullandım)
• maydanoz
• sumak
• kırmızı pul biber

Yapılışı:
• Derin bir kızartma kabında sıvı yağı iyice kızdırın.
• İlk önce patatesleri kızartmak ile başlayın,
• Patates kızarıken diğer taraftan soğanları piyazlık doğrayın ve tuz yardımı ile ovun ve acısını çıkarın.
• Maydanozları ince kıyın,
• Doğranmış soğan, sumak, maydanoz, pul biber hep birlikte karıştırın ve tabağınıza servis edilmek üzere hazırlayın.
• Ciğerlerinizi iyice unlayın, daha sonra ciğer üzerindeki fazla unun alınması için eleğe koyun ve sallayın. 
• Patatesleri kızarttıktan sonra ciğerlerinizi kızarttın. Sadece ilk parti ciğerleriniz kızardıktan sonra, ikinci parti ciğerinizi tencereye koymadan önce sıvıyağınızı iyice kızdırmayı unutmayın.
Afiyet olsun.
DE
















Arnavut Çiğeri

Merhaba,

Arnavut ciğeri çok severim ama en çok babamın yaptığı arnavut ciğerini. Canım babamdan hâla dün gibi ciğer tava ile ilgili hatırladığım altın öğütler:
• Arnavut ciğeri herzaman kızgın ve bol sıvıyağda pişirmelisin,
• Ciğerleri kızgın yağa attıktan sonra kevgirle sadece bir sağ tarafa, bir sol tarafa çevirip, fazla karıştırmayacaksın,
• Ciğerleri çok fazla pişirmemelisin, yoksa sertleşir. (Maksimum süre 2 dakika olmalı) Genelde ben kuzu ciğeri tercih ettiğim için süre daha kısa oluyor doğal olarak.
Canım babam Allah rahmet eylesin. Buarada sizlere Arnavut kızı olduğumu daha önce yazmış mıydım? :)) 

Arnavut ciğeri için malzemeler:
• 500-600 gram iri küp şeklinde doğranmış (zarı temizlenmiş) kuzu ciğeri
• 1 su bardağı kadar un
• tuz
• karabiber

Kızartmak için:
• Sıvıyağ

İlave malzemeler:
• 2-3 adet küp şeklinde doğranmış patates
• 1 -2 adet kuru soğan (ben kırmızı soğan kullandım)
• maydanoz
• sumak
• kırmızı pul biber

Yapılışı:
• Derin bir kızartma kabında sıvı yağı iyice kızdırın.
• İlk önce patatesleri kızartmak ile başlayın,
• Patates kızarıken diğer taraftan soğanları piyazlık doğrayın ve tuz yardımı ile ovun ve acısını çıkarın.
• Maydanozları ince kıyın,
• Doğranmış soğan, sumak, maydanoz, pul biber hep birlikte karıştırın ve tabağınıza servis edilmek üzere hazırlayın.
• Ciğerlerinizi iyice unlayın, daha sonra ciğer üzerindeki fazla unun alınması için eleğe koyun ve sallayın. 
• Patatesleri kızarttıktan sonra ciğerlerinizi kızarttın. Sadece ilk parti ciğerleriniz kızardıktan sonra, ikinci parti ciğerinizi tencereye koymadan önce sıvıyağınızı iyice kızdırmayı unutmayın.
Afiyet olsun.
DE