24 Temmuz 2015 Cuma

CEVİZLİ FİNCAN KADAYIF



Merhaba!

Cevizli fincan kadayıfı; porsiyonlanmış olması nedeniyle tadı kadar servisi de çok kolay bir tatlı. Gelelim yapılışına ;

Malzemeler:
300 gr kadayıf
150-200 gr tereyağ
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu 
Arzuya göre çok az vanilya ilavesi de yapabilirsiniz.

Yapılışı:
Öncelikle tatlının şerbeti ile başlanır. Su ve şeker bir tencereye konulur ve kaynatılır. Kaynadıktan 7-10 dk sonra limon suyumuz eklenir ve çok az daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. Diğer tarafan tereyağ eritilir. Akabinde kadayıflar geniş ve yayvan bir tepsi içinde elle didiklenerek ayrılır. Erittiğimiz ve soğuttuğumuz tereyağ yavaşça kadayıflara ilave edilip, iyice karıştırılır. İsterseniz erittiğimiz tereyağını porsiyonlanan kadayıfların üzerine eşit bir şekilde de dökebilirsiniz. Elimize aldığımız kahve fincanının içerisine bir parça kadayıf koyarak iyice bastırıp üzerine ceviz koyalım ve sonra tekrar bir parça kadayıf alarak bastırıp taşan kadayıfların ucunu içeri alıp, ters çevirerek tatlımızı pişireceğimiz tepsiye ters çevirelim. Bu işlemi kadayıflarımız bitene kadar tekrarlayalım. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra daha önce hazırladığımız soğuk şerbet gezdirilir. 35-40
dakika dinlendirildikten sonra servise hazır. Üzerine ister kaymak, ister fıstık, ince file badem veya yine ceviz ilavesi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE



CEVİZLİ FİNCAN KADAYIF



Merhaba!

Cevizli fincan kadayıfı; porsiyonlanmış olması nedeniyle tadı kadar servisi de çok kolay bir tatlı. Gelelim yapılışına ;

Malzemeler:
300 gr kadayıf
150-200 gr tereyağ
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu 
Arzuya göre çok az vanilya ilavesi de yapabilirsiniz.

Yapılışı:
Öncelikle tatlının şerbeti ile başlanır. Su ve şeker bir tencereye konulur ve kaynatılır. Kaynadıktan 7-10 dk sonra limon suyumuz eklenir ve çok az daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. Diğer tarafan tereyağ eritilir. Akabinde kadayıflar geniş ve yayvan bir tepsi içinde elle didiklenerek ayrılır. Erittiğimiz ve soğuttuğumuz tereyağ yavaşça kadayıflara ilave edilip, iyice karıştırılır. İsterseniz erittiğimiz tereyağını porsiyonlanan kadayıfların üzerine eşit bir şekilde de dökebilirsiniz. Elimize aldığımız kahve fincanının içerisine bir parça kadayıf koyarak iyice bastırıp üzerine ceviz koyalım ve sonra tekrar bir parça kadayıf alarak bastırıp taşan kadayıfların ucunu içeri alıp, ters çevirerek tatlımızı pişireceğimiz tepsiye ters çevirelim. Bu işlemi kadayıflarımız bitene kadar tekrarlayalım. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra daha önce hazırladığımız soğuk şerbet gezdirilir. 35-40
dakika dinlendirildikten sonra servise hazır. Üzerine ister kaymak, ister fıstık, ince file badem veya yine ceviz ilavesi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE