23 Aralık 2015 Çarşamba

KANDİL SİMİDİ


Merhaba,

Çatal veya kandil simidi; çayın yanında yemekten hiçbir zaman bıkmayacağım tatlardandır. Umarım sizler de bu tarifimle benimle aynı fikirde olursunuz.

Malzemeler:
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı yoğurt
• 200 gram margarin veya oda sıcaklığı tereyağ
• 3-4 çorba kaşığı toz şeker
• 2 çay kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı mahlep
• 3- 3,5 su bardağı un

Yapılışı :
Tüm malzemeler hep birlikte karıştırılıp, yumuşak bir hamur hazırlanır. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
DE




Kandil Simidi


Merhaba,

Çatal veya kandil simidi; çayın yanında yemekten hiçbir zaman bıkmayacağım tatlardandır. Umarım sizler de bu tarifimle benimle aynı fikirde olursunuz.

Malzemeler:
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı yoğurt
• 200 gram margarin veya oda sıcaklığı tereyağ
• 3-4 çorba kaşığı toz şeker
• 2 çay kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı mahlep
• 3- 3,5 su bardağı un

Yapılışı :
Tüm malzemeler hep birlikte karıştırılıp, yumuşak bir hamur hazırlanır. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
DE




TAHİNLİ SUFLE

Merhaba!

Tahin helvası çoğunlukla balık sonrası tercih edilen tatlıların başında gelir. En çok da ekmek arası sevildiğini söyleyebilirim. Hatta bir öğün geçiştirilecek kadar enerji deposudur. Bugün ise sizlerle tahin helvasından sufle tarifini paylaşacağım.

Malzemeler:

* 500 gram kakaolu tahin helvası
* 1 adet mandalina kabuğu veya (1 adet limon kabuğu)
* 3-4 adet mandalina suyu veya  (1 adet limon suyu)
* 3 yumurta beyazı + 1 yumurta sarısı
* 80 gram bitter veya damak tadınıza göre sütlü çikolata

Yapılışı:
* çikolatayı benmari usulde eritin,
* 3 adet yumurta beyazını bir fıske tuz ilavesi ile önce düşük sonra orta devirde mikserle köpürene kadar çırpın ve kenara alın,
* tahin helvasını ayrı bir kapta rende veya çatal yardımı ile ezelim, derin bir çırpma kabına alalım,
* ezilmiş tahin helvasını iyice çırptıktan, macun kıvamına (3-4 dakika kadar) geldikten sonra 1 yumurta sarısını, mandalina kabuğunu ve azar azar mandalina suyunu ilave edelim ve 3-4 dakika da böyle mikserle çırptıktan sonra, benmari usulde erittiğiimiz çikolatayı ilave edelim ve hep birlikte karıştıralım,
* daha önce çırptığımız yumurta beyazından elde ettiğimiz köpüğü, Helvalı karışıma bir spatula yardımı ile daire şeklinde aynı yöne çevirerek köpüğü malzemeye 3 defada yavaşca malzemeye yedirin,
* sufle kaplarını tereyağı ile iyice yağlayın, üzerine toz şeker serpin, malzemeyi bir parmak boş kalacak şekilde kaplara paylaştırın,
* önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
DE




Tahinli Sufle

Merhaba,

Tahin helvası çoğunlukla balık sonrası tercih edilen tatlıların başında gelir. En çok da ekmek arası sevildiğini söyleyebilirim. Hatta bir öğün geçiştirilecek kadar enerji deposudur. Bugün ise sizlerle tahin helvasından sufle tarifini paylaşacağım.

Malzemeler:

* 500 gram kakaolu tahin helvası
* 1 adet mandalina kabuğu veya (1 adet limon kabuğu)
* 3-4 adet mandalina suyu veya  (1 adet limon suyu)
* 3 yumurta beyazı + 1 yumurta sarısı
* 80 gram bitter veya damak tadınıza göre sütlü çikolata

Yapılışı:
* çikolatayı benmari usulde eritin,
* 3 adet yumurta beyazını bir fıske tuz ilavesi ile önce düşük sonra orta devirde mikserle köpürene kadar çırpın ve kenara alın,
* tahin helvasını ayrı bir kapta rende veya çatal yardımı ile ezelim, derin bir çırpma kabına alalım,
* ezilmiş tahin helvasını iyice çırptıktan, macun kıvamına (3-4 dakika kadar) geldikten sonra 1 yumurta sarısını, mandalina kabuğunu ve azar azar mandalina suyunu ilave edelim ve 3-4 dakika da böyle mikserle çırptıktan sonra, benmari usulde erittiğiimiz çikolatayı ilave edelim ve hep birlikte karıştıralım,
* daha önce çırptığımız yumurta beyazından elde ettiğimiz köpüğü, Helvalı karışıma bir spatula yardımı ile daire şeklinde aynı yöne çevirerek köpüğü malzemeye 3 defada yavaşca malzemeye yedirin,
* sufle kaplarını tereyağı ile iyice yağlayın, üzerine toz şeker serpin, malzemeyi bir parmak boş kalacak şekilde kaplara paylaştırın,
* önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
DE