2 Ocak 2016 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

Merhaba!

Zeytinyağlı baklayı mutlaka sarımsaklı yoğurtla tüketmelisiniz. Özellikle alerjik bünyesi olan kişilerde zehirlenme yapabiliyor. Bu önemli hatırlatmadan sonra yapılışına geçelim.

Malzemeler:
• 1 kilo taze bakla
• 1 limon suyu
• 1 adet büyük kuru soğan
• 1 çay kaşığı silme un
• 1 adet kesme şeker
• tuz
• bir çay bardağı zeytinyağ (en az, biraz daha fazlası olabilir)
• 1 su bardağı su

Üzeri için:
• yoğurt
• sarımsak
• dereotu (yarısı piştikten hemen sonra içerisine yarısı üzerine )

Yapılışı :
• Baklaları yıkayıp taze fasulye gibi ayıklayın,
• Baklaların kararmaması için yarım limon suyu ve bir fıske un ilave edilmiş su içerisine alın. Limon suyu ve un baklanızın rengininin kararmasını önleyecektir.
• Diğer taraftan kuru soğanı yemeklik doğrayın.
• Suda bekleyen baklaları süzün, pişireceğiniz tencere içerisine alın. Üzerine doğranmış kuru soğanı, 1 adet kesme şekeri, tuz, bir çimdik un, zeytinyağı ve doğranmış dereotunun yarısını koyun, iyice karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin,pişirin. Ben düdüklü tencere kullandım. Yaklaşık 10-15 dakika kadar sürüyor.
• piştikten sonra üzerine kalan dereotunu ikave edin.
• üzerine veya yanına sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Afiyet olsun.
DE




Zeytinyağlı Bakla

Merhaba,

Zeytinyağlı baklayı mutlaka sarımsaklı yoğurtla tüketmelisiniz. Özellikle alerjik bünyesi olan kişilerde zehirlenme yapabiliyor. Bu önemli hatırlatmadan sonra yapılışına geçelim.

Malzemeler:
• 1 kilo taze bakla
• 1 limon suyu
• 1 adet büyük kuru soğan
• 1 çay kaşığı silme un
• 1 adet kesme şeker
• tuz
• bir çay bardağı zeytinyağ (en az, biraz daha fazlası olabilir)
• 1 su bardağı su

Üzeri için:
• yoğurt
• sarımsak
• dereotu (yarısı piştikten hemen sonra içerisine yarısı üzerine )

Yapılışı :
• Baklaları yıkayıp taze fasulye gibi ayıklayın,
• Baklaların kararmaması için yarım limon suyu ve bir fıske un ilave edilmiş su içerisine alın. Limon suyu ve un baklanızın rengininin kararmasını önleyecektir.
• Diğer taraftan kuru soğanı yemeklik doğrayın.
• Suda bekleyen baklaları süzün, pişireceğiniz tencere içerisine alın. Üzerine doğranmış kuru soğanı, 1 adet kesme şekeri, tuz, bir çimdik un, zeytinyağı ve doğranmış dereotunun yarısını koyun, iyice karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin,pişirin. Ben düdüklü tencere kullandım. Yaklaşık 10-15 dakika kadar sürüyor.
• piştikten sonra üzerine kalan dereotunu ikave edin.
• üzerine veya yanına sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Afiyet olsun.
DE