18 Ekim 2015 Pazar

ISPANAKLI QUİCHE (KİŞ)

Merhaba!

Bugün beş çayına ne yapsak diye düşünürken, buzdolabını açtığımda yıkanmış, hazır ıspanakları görünce inanılmaz mutlu oldum. Hemen aklıma quiche (kiş) yapmak geldi. Anneme sana quiche yapacağım dediğimde ise yüzüme tuhaf bir bakış attı. Annemin o bakışını iyi bilirim :))) 
Tarifimize başlayalım. 

Hamuru için:
• 125 gram un
• 65 gram tereyağ
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 yumurta
• 2-3 çorba kaşığı soğuk su

İç malzemesi:
• 4 su bardağı kadar doğranmış ıspanak
• 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
• 1 çay bardağı Erzincan tulum peyniri
• 2-3 dal naydanoz
• 2-3 dal dereotu
• karabiber
• kırmızı pul biber
• 3 yumurta
• 1 su bardağı süt
• 3 çorba kaşığı un
• 3 çorba kaşığı krema
• yarım kuru soğan ( minik kare doğranmış)
• 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ
• 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı:
•Hamur için, tüm hamur malzemelerini birlikte yoğurun. Streçe sarıp en az yarım saat buzdolabında bekletin.
• hamuru beklettikten sonra 23-25 cm çapında fırın kabına sığacak şekilde açıp, kabarmaması için tabanına çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kağıt serip kuru baklagillerle (nohut, kurufasulye vs) ağırlık verip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
• iç malzemesi için, yumurta, süt, krema, erimiş tereyağ ve  un birlikte karıştırın.
• tavaya zeytinyağını koyun ve  küp şeklinde doğradığınız kuru soğanı soteleyin. 
• tulum peyniri, kaşar peyniri, doğranmış maydanoz, dereotu, karabiber, pul biber, tuz, sotelenmiş kuru soğanı (veya doğranmış taze soğan) ve ıspanakları birlikte harmanlayın. 
• ıspanaklı karışımın üzerine sıvı malzemeleri koyup hep birlikte karıştırın.
• tüm iç malzemelerimizi soğuyan alt tabanın içine dökün. Tekrar önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Ortalama 35-40 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
DE



ISPANAKLI QUİCHE (KİŞ)

Merhaba!

Bugün beş çayına ne yapsak diye düşünürken, buzdolabını açtığımda yıkanmış, hazır ıspanakları görünce inanılmaz mutlu oldum. Hemen aklıma quiche (kiş) yapmak geldi. Anneme sana quiche yapacağım dediğimde ise yüzüme tuhaf bir bakış attı. Annemin o bakışını iyi bilirim :))) 
Tarifimize başlayalım. 

Hamuru için:
• 125 gram un
• 65 gram tereyağ
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 yumurta
• 2-3 çorba kaşığı soğuk su

İç malzemesi:
• 4 su bardağı kadar doğranmış ıspanak
• 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
• 1 çay bardağı Erzincan tulum peyniri
• 2-3 dal naydanoz
• 2-3 dal dereotu
• karabiber
• kırmızı pul biber
• 3 yumurta
• 1 su bardağı süt
• 3 çorba kaşığı un
• 3 çorba kaşığı krema
• yarım kuru soğan ( minik kare doğranmış)
• 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ
• 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı:
•Hamur için, tüm hamur malzemelerini birlikte yoğurun. Streçe sarıp en az yarım saat buzdolabında bekletin.
• hamuru beklettikten sonra 23-25 cm çapında fırın kabına sığacak şekilde açıp, kabarmaması için tabanına çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kağıt serip kuru baklagillerle (nohut, kurufasulye vs) ağırlık verip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
• iç malzemesi için, yumurta, süt, krema, erimiş tereyağ ve  un birlikte karıştırın.
• tavaya zeytinyağını koyun ve  küp şeklinde doğradığınız kuru soğanı soteleyin. 
• tulum peyniri, kaşar peyniri, doğranmış maydanoz, dereotu, karabiber, pul biber, tuz, sotelenmiş kuru soğanı (veya doğranmış taze soğan) ve ıspanakları birlikte harmanlayın. 
• ıspanaklı karışımın üzerine sıvı malzemeleri koyup hep birlikte karıştırın.
• tüm iç malzemelerimizi soğuyan alt tabanın içine dökün. Tekrar önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Ortalama 35-40 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
DE