8 Şubat 2016 Pazartesi

DOMATESLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Merhaba,

Domatesli arpa şehriye pilavını çok severim ama nedense pirinç pilavı veya bulgur pilavı yaptığım sıklıkla yapmıyorum.  Her yediğimde de bundan sonra daha sık yapacağım diye söz veriyorum kendime. 

Malzemeler:
• 1 su bardağı arpa şehriye
• 1,5 su bardağı su veya et suyu
• yarım su bardağı domates sosu veya 2 domates rendesi
• 1 adet kırmızı biber
• 1 adet yeşil biber
• 1 çorba tereyağ
• 1 çorba kaşığı zeytinyağ 
• tuz

Not: Et suyu yerine hazır satılan katkısız et bulyonlardan da kullanabilirsiniz.

Yapılışı:
• Pilav tenceresine tereyağını alın ve eritin, sıvı yağını koyun,
• Arpa şehriyelerini alın ve pembeleşene kadar kavurun,
• Doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ilave edin, 2-3 dakika daha kavurduktan sonra, domates rendesini veya ben kış için hazırladığım hazır domates sosumdan kullandım.
• Domateslerle de 2-3 dakika kavurduktan sonra sıcak suyunu veya et suyunu ve tuzunu ilave edin.
• Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. En az yarım saat dinlendirdikten sonra karıştırıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE 



Domatesli Arpa Şehriye Pilavı

Merhaba,

Domatesli arpa şehriye pilavını çok severim ama nedense pirinç pilavı veya bulgur pilavı yaptığım sıklıkla yapmıyorum.  Her yediğimde de bundan sonra daha sık yapacağım diye söz veriyorum kendime. 

Malzemeler:
• 1 su bardağı arpa şehriye
• 1,5 su bardağı su veya et suyu
• yarım su bardağı domates sosu veya 2 domates rendesi
• 1 adet kırmızı biber
• 1 adet yeşil biber
• 1 çorba tereyağ
• 1 çorba kaşığı zeytinyağ 
• tuz

Not: Et suyu yerine hazır satılan katkısız et bulyonlardan da kullanabilirsiniz.

Yapılışı:
• Pilav tenceresine tereyağını alın ve eritin, sıvı yağını koyun,
• Arpa şehriyelerini alın ve pembeleşene kadar kavurun,
• Doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ilave edin, 2-3 dakika daha kavurduktan sonra, domates rendesini veya ben kış için hazırladığım hazır domates sosumdan kullandım.
• Domateslerle de 2-3 dakika kavurduktan sonra sıcak suyunu veya et suyunu ve tuzunu ilave edin.
• Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. En az yarım saat dinlendirdikten sonra karıştırıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE