Domatesli arpa şehriye pilavını çok severim ama nedense pirinç pilavı veya bulgur pilavı yaptığım sıklıkla yapmıyorum. Her yediğimde de bundan sonra daha sık yapacağım diye söz veriyorum kendime.
Malzemeler:
• 1 su bardağı arpa şehriye
• 1,5 su bardağı su veya et suyu
• yarım su bardağı domates sosu veya 2 domates rendesi
• 1 adet kırmızı biber
• 1 adet yeşil biber
• 1 çorba tereyağ
• 1 çorba kaşığı zeytinyağ
• tuz
Not: Et suyu yerine hazır satılan katkısız et bulyonlardan da kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
• Pilav tenceresine tereyağını alın ve eritin, sıvı yağını koyun,
• Arpa şehriyelerini alın ve pembeleşene kadar kavurun,
• Doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ilave edin, 2-3 dakika daha kavurduktan sonra, domates rendesini veya ben kış için hazırladığım hazır domates sosumdan kullandım.
• Domateslerle de 2-3 dakika kavurduktan sonra sıcak suyunu veya et suyunu ve tuzunu ilave edin.
• Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. En az yarım saat dinlendirdikten sonra karıştırıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE