29 Eylül 2015 Salı

KOLAY CHEESECAKE

Merhaba!

Çocukluğumun beş çaylarının en popüler tatlısı tarçınlı, saç örgülü elmalı turtalardı. Hatta benim için çok anlamlı doğum günü pastası bile olmuştur. Gerçi hâlâ elmalı, tarçınlı turtalar var ama şimdilerde cheesecakeler biraz daha revaçta gibi ya da bana öyle geliyor. Sonuç olarak bizde beş çayları misafir olmasa bile asla atlanılmaz ve çayımızın yanında mutlaka en az bir iki çeşit ikram vardır. İkram demişken işte size kolay cheesecake tarifi.

Malzemeler:

Alt taban için;
• 2 paket Eti burçak bisküvi
• 30-40 gram kadar kadar eritilmiş tereyağ
• 1 çay bardağı kadar dövülmüş badem veya fındık (isteğe göre)

Kreması için;
• 3 yumurta
• 1 kutu krema 
• 1 su bardağı süzme yoğurt
• 1 su bardağı şeker
• 200 gram Labne

Üzeri için; 
Kendi damak zevkinize göre mevsim meyveleri veya mevcut marmelatınız varsa da kullanabilirsiniz. Benmari usulu çikolata sosu da sizin için iyi bir alternatif olabilir. 

Yapılışı: 
Alt taban için 24 cm çapında bir fırın kabı için bisküvileri rondadan geçirip, erittiğimiz tereyağ ile iyice karıştırın. Dövülmüş fındık veya bademle karıştırıp yağlanmış fırın kabına iyice bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirin. 

Diğer taraftan kreması için sırasıyla mikserle yumurta, şekeri çırpmaya başlayın. Arkasından diğer süzme yoğurt, krema ve labne ile birlikte karıştırıp, daha sonrasında bisküvilerin üzerine döküp 25-30 dakika fırında pişirin.

Fırından çıktıktan, ve biraz soğuduktan sonra üzerini kendi zevkinize göre üzerini süsleyin.
Afiyet olsun.
DE

KOLAY CHEESECAKE

Merhaba!

Çocukluğumun beş çaylarının en popüler tatlısı tarçınlı, saç örgülü elmalı turtalardı. Hatta benim için çok anlamlı doğum günü pastası bile olmuştur. Gerçi hâlâ elmalı, tarçınlı turtalar var ama şimdilerde cheesecakeler biraz daha revaçta gibi ya da bana öyle geliyor. Sonuç olarak bizde beş çayları misafir olmasa bile asla atlanılmaz ve çayımızın yanında mutlaka en az bir iki çeşit ikram vardır. İkram demişken işte size kolay cheesecake tarifi.

Malzemeler:

Alt taban için;
• 2 paket Eti burçak bisküvi
• 30-40 gram kadar kadar eritilmiş tereyağ
• 1 çay bardağı kadar dövülmüş badem veya fındık (isteğe göre)

Kreması için;
• 3 yumurta
• 1 kutu krema 
• 1 su bardağı süzme yoğurt
• 1 su bardağı şeker
• 200 gram Labne

Üzeri için; 
Kendi damak zevkinize göre mevsim meyveleri veya mevcut marmelatınız varsa da kullanabilirsiniz. Benmari usulu çikolata sosu da sizin için iyi bir alternatif olabilir. 

Yapılışı: 
Alt taban için 24 cm çapında bir fırın kabı için bisküvileri rondadan geçirip, erittiğimiz tereyağ ile iyice karıştırın. Dövülmüş fındık veya bademle karıştırıp yağlanmış fırın kabına iyice bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirin. 

Diğer taraftan kreması için sırasıyla mikserle yumurta, şekeri çırpmaya başlayın. Arkasından diğer süzme yoğurt, krema ve labne ile birlikte karıştırıp, daha sonrasında bisküvilerin üzerine döküp 25-30 dakika fırında pişirin.

Fırından çıktıktan, ve biraz soğuduktan sonra üzerini kendi zevkinize göre üzerini süsleyin.
Afiyet olsun.
DE