Aynı sonucu fırında alamayabilirsiniz. Tabii ki tercih sizin.
Aşğıdaki malzemlerle toplam 10 adet mücver kadar çıkıyor.
Malzemeler:
• 1/3 su bardağı mısır irmiği yoksa mısır unu
• 1/2 su bardağı un
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı tuz (+/ -)
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
• 1-2 dal maydanoz
• 1-2 dal taze soğan
• 1/3 su bardağı süt
• 2 su bardağı kadar mısır*
• 1 yumurta
*Daha sağlıklı ve lezzetli bulduğum için kendi haşladığım mısırdan kullandım.
Siz isterseniz mısırlarınızı fırında közleyerek kullanabilirsiniz. Daha pratik olsun, fazla zamanınız yoksa konserve mısır da kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
• Geniş bir kabın içine mısır irmiği, un, kabartma tozu, tuz, karabiber, pul biber ve ince kıyılmış yeşillikleri ilave edin ve hep birlikte karıştırın.
• Sütü ve yumurtayı ilave edin ve yine karıştırın.
• En son mısır tanelerini ilave edin.
Mısır ilavesinden sonra un kıvamına dikkat edin. Eğer mısırlar iyice süzülmemiş ise un oranını arttırabilirsiniz.
• Tavaya az zeytinyağı koyarak 1 çorba kaşığı dolusu malzemeden alarak orta ateşte fazla ters yüz etmeden spatula yardımı ile kızartın. Mısır mücveri iri taneli olması nedeniyle dikkatli çevirmenizi öneririm.
Umarım beğenirsiniz.
Afiyet olsun.
DE