26 Mayıs 2017 Cuma

Mısır Mücver

Merhaba, 

Bugün ilk kez denediğim mısır mücverini çok az yağda kızarttım, siz daha hafif olsun derseniz fırında da yapabilirsiniz. İçinde kullanılan mısır irmiği yağda kızartıldığından çıtır çıtır olmuşlardı. 

Aynı sonucu fırında alamayabilirsiniz. Tabii ki tercih sizin.

Aşğıdaki malzemlerle toplam 10 adet mücver kadar çıkıyor.


Malzemeler: 

• 1/3 su bardağı mısır irmiği yoksa mısır unu

• 1/2 su bardağı un

• 1 çay kaşığı kabartma tozu

• 1 çay kaşığı tuz (+/ -)

• 1 çay kaşığı karabiber

• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

• 1-2 dal maydanoz

• 1-2 dal taze soğan

• 1/3 su bardağı süt

• 2 su bardağı kadar mısır*

• 1 yumurta


*Daha sağlıklı ve lezzetli bulduğum için kendi haşladığım mısırdan kullandım.

Siz isterseniz mısırlarınızı fırında közleyerek kullanabilirsiniz. Daha pratik olsun, fazla zamanınız yoksa konserve mısır da kullanabilirsiniz.


Yapılışı:


• Geniş bir kabın içine mısır irmiği, un,  kabartma tozu, tuz, karabiber, pul biber ve ince kıyılmış yeşillikleri ilave edin ve hep birlikte karıştırın. 

• Sütü ve yumurtayı ilave edin ve yine karıştırın.

• En son mısır tanelerini ilave edin.

Mısır ilavesinden sonra un kıvamına dikkat edin. Eğer mısırlar iyice süzülmemiş ise un oranını arttırabilirsiniz. 

• Tavaya az zeytinyağı koyarak 1 çorba kaşığı dolusu malzemeden alarak orta ateşte fazla ters yüz etmeden spatula yardımı ile kızartın. Mısır mücveri iri taneli olması nedeniyle dikkatli çevirmenizi öneririm.

Umarım beğenirsiniz.

Afiyet olsun.

DE








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder