6 Mayıs 2016 Cuma

ELMA- CEVİZ- ÜZÜM- TARÇIN ve KEK

 Merhaba,

Yine sizler için oldukça lezzetli, yapması oldukça kolay bir kek tarifi ile geldim.
Siz bu kekin içerisindeki malzemeleri ceviz, üzüm, elma vb kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Ama bu hali ile seveceğinizi garanti ederim.

Malzemeler:
• 2 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
• 1 paket kabartma tozu
• 1 kahve fincanı kuru üzüm
• 8-10 adet ceviz
• 1 büyük elma
• 1 çay kaşığı tarçın
• 2 su bardağı un

Yapılışı:
• Öncelikle elmanın kabuğunu soyun. Daha sonra keskin bir bıçakla ince ince küçük dilimler halinde doğrayın ve bir kaba alın.
• Elmaların üzerine sırasıyla üzüm, iri kıyılmış ceviz ve tarçını ilave edin ve hepsini hep birlikte iyice karıştırın. 
• Kek için 26 cm'lik kelepçeli kek kalıbı kullandım. Kullanacağınız kabı katı yağla yağlayın, az un ilave edin ve fazla unu silkeleyin veya yağlı kağıt kullanabilirsiniz.
• Derin bir kaba 2 yumurtayı kırın ve üzerine toz şekeri ilave edin. Karışımı önce düşük sonra yüksek hızda 3 dakika mikserle çırpın.
• Daha sonra üzerine yağ ve sütü ilave edin. Kısa bir karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu ilave edin ve tekrar karıştırın. Bu aşamada önceden hazırladığımız elmalı, cevizli karışımın yarısını hamura ekleyin. Yağlanmış kaba harcınızı koyun.
• En son üzerine ayırmış olduğunuz kalan  elma, ceviz, üzüm ve tarçınlı karışımı en üste kek hamurunun üzerine ekleyin ve  170 derece fırında 50-60 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
DE




Elma- Ceviz- Üzüm- Tarçın ve Kek

 Merhaba,

Yine sizler için oldukça lezzetli, yapması oldukça kolay bir kek tarifi ile geldim.
Siz bu kekin içerisindeki malzemeleri ceviz, üzüm, elma vb kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Ama bu hali ile seveceğinizi garanti ederim.

Malzemeler:
• 2 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
• 1 paket kabartma tozu
• 1 kahve fincanı kuru üzüm
• 8-10 adet ceviz
• 1 büyük elma
• 1 çay kaşığı tarçın
• 2 su bardağı un

Yapılışı:
• Öncelikle elmanın kabuğunu soyun. Daha sonra keskin bir bıçakla ince ince küçük dilimler halinde doğrayın ve bir kaba alın.
• Elmaların üzerine sırasıyla üzüm, iri kıyılmış ceviz ve tarçını ilave edin ve hepsini hep birlikte iyice karıştırın. 
• Kek için 26 cm'lik kelepçeli kek kalıbı kullandım. Kullanacağınız kabı katı yağla yağlayın, az un ilave edin ve fazla unu silkeleyin veya yağlı kağıt kullanabilirsiniz.
• Derin bir kaba 2 yumurtayı kırın ve üzerine toz şekeri ilave edin. Karışımı önce düşük sonra yüksek hızda 3 dakika mikserle çırpın.
• Daha sonra üzerine yağ ve sütü ilave edin. Kısa bir karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu ilave edin ve tekrar karıştırın. Bu aşamada önceden hazırladığımız elmalı, cevizli karışımın yarısını hamura ekleyin. Yağlanmış kaba harcınızı koyun.
• En son üzerine ayırmış olduğunuz kalan  elma, ceviz, üzüm ve tarçınlı karışımı en üste kek hamurunun üzerine ekleyin ve  170 derece fırında 50-60 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
DE