26 Ekim 2015 Pazartesi

KARAMELİZE SOFA FİLİZİ SALATASI

Merhaba!

Dünden beri aklımda soya filizi ile bir salata yapmak vardı, ama sofa filizini karamelize  etme fikri yoktu açıkcası. Çoğunlukla  aklımda salata yapma fikri varsa sadece  ana malzeme ne olmalı, hangi malzemeyi az kullandım veya hiç kullanmadım düşüncesi vardır. Diğer enstrümanlar doğaçlama oluşuyor. Bugün ilham perilerim benimleydi sanırım çünkü soya filizini karamelize ederken, hemen aklıma geçtiğimiz hafta yayınladığım "Keşli Erişte" için satın aldığım "Keş" peynirim geldi. Bu salatanın sosu neden olmasın dedim. İnanılmaz lezzetli oldu. Hepimiz için iyi bir başlangıç yaptığımız hafta olması dileğiyle işte tarifimiz.

Malzemeler:
1 paket soya filizi
3-5 adet mantar
1 tatlı kaşığı kadar beyaz susam
1/2 su bardağı (cup)iri çekilmiş ceviz
1/2 su bardağı rendelenmiş keş peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağ

Sosu için:
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı limon suyu veya sirke
Keş peynirinin ve soya sosunun tuzlu olmasından ben ayrıca tuz koymadım. Siz kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Yapılışı:
Zeytinyağı tavaya koyun,  soya filizini soteleyin, yumuşamaya başlayınca karamelize olması için 1 çay kaşığı kadar toz şeker ilave edin. Rengi değişince kenara alalım. Aynı tavaya biraz daha zeytinyağ ilave ettikten sonra bu sefer doğradığımız mantarları önce yüksek sonra kısık ateşte soteleyin. Kızarmaya başlayınca yine kenara alın. Son kez iri çekilmiş ceviz ve rendelenmiş kiş peynirini rengi değişene kadar pişirin. Hepsini birlikte güzelce harmanlayın ister marul yaprağına, isterseniz de direkt servis tabağına alıp, hazırladığımız salata sosunu ve susamları ilave edin, salatamız hazır.
Afiyet olsun.
DE


KARAMELİZE SOFA FİLİZİ SALATASI

Merhaba!

Dünden beri aklımda soya filizi ile bir salata yapmak vardı, ama sofa filizini karamelize  etme fikri yoktu açıkcası. Çoğunlukla  aklımda salata yapma fikri varsa sadece  ana malzeme ne olmalı, hangi malzemeyi az kullandım veya hiç kullanmadım düşüncesi vardır. Diğer enstrümanlar doğaçlama oluşuyor. Bugün ilham perilerim benimleydi sanırım çünkü soya filizini karamelize ederken, hemen aklıma geçtiğimiz hafta yayınladığım "Keşli Erişte" için satın aldığım "Keş" peynirim geldi. Bu salatanın sosu neden olmasın dedim. İnanılmaz lezzetli oldu. Hepimiz için iyi bir başlangıç yaptığımız hafta olması dileğiyle işte tarifimiz.

Malzemeler:
1 paket soya filizi
3-5 adet mantar
1 tatlı kaşığı kadar beyaz susam
1/2 su bardağı (cup)iri çekilmiş ceviz
1/2 su bardağı rendelenmiş keş peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağ

Sosu için:
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı limon suyu veya sirke
Keş peynirinin ve soya sosunun tuzlu olmasından ben ayrıca tuz koymadım. Siz kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Yapılışı:
Zeytinyağı tavaya koyun,  soya filizini soteleyin, yumuşamaya başlayınca karamelize olması için 1 çay kaşığı kadar toz şeker ilave edin. Rengi değişince kenara alalım. Aynı tavaya biraz daha zeytinyağ ilave ettikten sonra bu sefer doğradığımız mantarları önce yüksek sonra kısık ateşte soteleyin. Kızarmaya başlayınca yine kenara alın. Son kez iri çekilmiş ceviz ve rendelenmiş kiş peynirini rengi değişene kadar pişirin. Hepsini birlikte güzelce harmanlayın ister marul yaprağına, isterseniz de direkt servis tabağına alıp, hazırladığımız salata sosunu ve susamları ilave edin, salatamız hazır.
Afiyet olsun.
DE