3 Kasım 2015 Salı

KEREVİZ PİLAKİ

Merhaba!

Kereviz, çok fazla bilinen bir besin kaynağı değil, ancak A ve K vitamini açısından oldukça zengin bir sebzedir. Bunun yanısıra kereviz, potasyum ve sodyum deposudur. Kalorisi oldukça düşüktür. Daha önce kereviz- yeşil elma ikilisinden oluşan pratik meze tarifini paylaşmıştım. Bu kez sizlere kereviz pilaki tarifini vermek istedim. 

Malzemeler:
• 2 orta boy küp küp doğranmış kereviz
• 2 adet ince halka halka doğranmış kuru soğan
• 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
• 1 adet patates yine aynı şekilde doğranmış
• 1 adet limon suyu
• 1 çay kaşığı limon kabuğu
• 1 kahve fincanı kadar haşlanmış barbunya veya fasulye
• 4-5 diş sarımsak
• 1 kahve fincanından biraz az zeytinyağ 
• maydanoz
• 1 adet kesme şeker
• tuz

Yapılışı:
• Soğanları zeytinyağında yumuşayıncaya kadar pişirin.
• soğanlar pembeleşince içerisine limon kabuğu ve havucu ekleyin, kavurmaya devam edin.
•sonra sırayla sarımsak, kereviz ve patatesleri ekleyin 
• barbunya veya fasulyeleri ekleyin.
• üstünü örtecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte pişirin.
• pişmesine yakın tuzu ve şekeri ekleyin ve soğumaya bırakın.
• soğuduktan sonra üzerine bol ince kıyılmış maydanoz ilave edelim.
Afiyet olsun.
DE

KEREVİZ PİLAKİ

Merhaba!

Kereviz, çok fazla bilinen bir besin kaynağı değil, ancak A ve K vitamini açısından oldukça zengin bir sebzedir. Bunun yanısıra kereviz, potasyum ve sodyum deposudur. Kalorisi oldukça düşüktür. Daha önce kereviz- yeşil elma ikilisinden oluşan pratik meze tarifini paylaşmıştım. Bu kez sizlere kereviz pilaki tarifini vermek istedim. 

Malzemeler:
• 2 orta boy küp küp doğranmış kereviz
• 2 adet ince halka halka doğranmış kuru soğan
• 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
• 1 adet patates yine aynı şekilde doğranmış
• 1 adet limon suyu
• 1 çay kaşığı limon kabuğu
• 1 kahve fincanı kadar haşlanmış barbunya veya fasulye
• 4-5 diş sarımsak
• 1 kahve fincanından biraz az zeytinyağ 
• maydanoz
• 1 adet kesme şeker
• tuz

Yapılışı:
• Soğanları zeytinyağında yumuşayıncaya kadar pişirin.
• soğanlar pembeleşince içerisine limon kabuğu ve havucu ekleyin, kavurmaya devam edin.
•sonra sırayla sarımsak, kereviz ve patatesleri ekleyin 
• barbunya veya fasulyeleri ekleyin.
• üstünü örtecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte pişirin.
• pişmesine yakın tuzu ve şekeri ekleyin ve soğumaya bırakın.
• soğuduktan sonra üzerine bol ince kıyılmış maydanoz ilave edelim.
Afiyet olsun.
DE