29 Ocak 2016 Cuma

TABULE (TABBULE)

Merhaba,

Lübnan mutfağının en bilinen bulgurlu saltasıdır. Kısır salatasını sevenler eminim bu salatayı da çok seveceklerdir. Kısır ile Tabbule arasındaki en temel fark ise tabbule de daha çok yeşillik kullanılması diyebilirim. Bu salata ile ilgili ikinci önerim ise ince bulgur yerine kinoa da kullanabilirsiniz. 

Malzemeler:
• 1 çay bardağı ince köftelik bulgur 
• 1 demet maydanoz (minumum) 
• 1/2 demet taze nane (minumum)
• 1 limon suyu
• 2 çorba kaşığı nar ekşisi (tercihe göre)
• 1 çay bardağı sıcak su
• 4- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
• 2 orta boy domates
• 1 adet salatalık
• 5-6 dal taze soğan veya soğan
• tuz

Yapılışı:
• Bulguru biraz yayvan kaba alın, üzerine az tuz ve sıcak suyu koyun ve üzerini sıkıca kapatın, en az 20-30 dakika dinlendirin,
• domates ve salatalıkların çekirdek kısımlarını ayırdıktan sonra (salatanızın sulanmaması için) küçük küp şeklinde doğrayın,
• yıkanmış nane, taze soğan ve maydanozları da iyice kuruduktan sonra olabildiğince ince kıyın,
• dinlenmiş olan bulgura tüm malzemeleri karıştırmadan önce, bir kaşık yardımı ile bulgurunuzu tane tane olacak şekilde ayırın. Buarada dikkat edilecek şey dinlenmiş bulgura diğer malzemeleri yavaşca karıştırın, salatanızdaki bulgur çok yumuşak olmasın.
Afiyet olsun.
DE



Tabule (Tabbule)

Merhaba,

Lübnan mutfağının en bilinen bulgurlu saltasıdır. Kısır salatasını sevenler eminim bu salatayı da çok seveceklerdir. Kısır ile Tabbule arasındaki en temel fark ise tabbule de daha çok yeşillik kullanılması diyebilirim. Bu salata ile ilgili ikinci önerim ise ince bulgur yerine kinoa da kullanabilirsiniz. 

Malzemeler:
• 1 çay bardağı ince köftelik bulgur 
• 1 demet maydanoz (minumum) 
• 1/2 demet taze nane (minumum)
• 1 limon suyu
• 2 çorba kaşığı nar ekşisi (tercihe göre)
• 1 çay bardağı sıcak su
• 4- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
• 2 orta boy domates
• 1 adet salatalık
• 5-6 dal taze soğan veya soğan
• tuz

Yapılışı:
• Bulguru biraz yayvan kaba alın, üzerine az tuz ve sıcak suyu koyun ve üzerini sıkıca kapatın, en az 20-30 dakika dinlendirin,
• domates ve salatalıkların çekirdek kısımlarını ayırdıktan sonra (salatanızın sulanmaması için) küçük küp şeklinde doğrayın,
• yıkanmış nane, taze soğan ve maydanozları da iyice kuruduktan sonra olabildiğince ince kıyın,
• dinlenmiş olan bulgura tüm malzemeleri karıştırmadan önce, bir kaşık yardımı ile bulgurunuzu tane tane olacak şekilde ayırın. Buarada dikkat edilecek şey dinlenmiş bulgura diğer malzemeleri yavaşca karıştırın, salatanızdaki bulgur çok yumuşak olmasın.
Afiyet olsun.
DE