Klasik tatlardan zeytinyağlı enginar tarifi için;
Malzemeler:
• 6 adet taze enginar
• 1 kuru soğan
• 1 havuç
• 1 adet patetes
• 1 çay bardağı zeytinyağ
• 1 su bardağı taze bezelye
• 1- 1,5 su bardağı sıcak su
• 1 adet kesme şeker
• 1 adet limon suyu
• tuz
• dereotu
Yapılışı:
• Havucu ve patatesi temizledikten sonra minik küp şeklinde doğrayın. (Arzu ederseniz havuç, patates ve bezelye için hazır konserve garnitür de kullanabilirsiniz)
• Doğranmış minik havuçların üzerini geçecek kadar su koyun ve hafif diri kalacak şekilde haşlayın, yaklaşık 5-7 dakika sonra bu sefer küp şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin. Yine hafif diri kalacak şekilde haşlayın.• Taze bezelyeyi ayrı bir tencereye üzerini geçecek şekilde su ve az tuz koyarak haşlayın.
• Bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayın ve yayvan bir tencrede 1 çay bardağı zeytinyağı ile pembeleşene kadar pişirin.
• Soğanlar pembeleştikten sonra limonla ovulmuş veya limonlu suda beklettiğimiz enginarları, bir su bardağı sıcak su ve tuz ilave edin ve tencerenin ağzını kapayın, yaklaşık 15-20 dakika sonra enginarların diğer yüzüzünü çevirin. Suyunu kontrol edin. Yaklaşık bir 5-7 dakika sonra daha önce hafif diri olarak haşladığımız bezelye, havuç, patates, kesme şeker, limon suyu ve tuzunu ilave edin. Kontrollü bir şekilde pişirin.
• En son dereotu ilavesi ile servis yapın.
Afiyet olsun.