16 Mart 2016 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Merhaba,

Klasik tatlardan zeytinyağlı enginar tarifi için;

Malzemeler: 
• 6 adet taze enginar
• 1 kuru soğan
• 1 havuç
• 1 adet patetes
• 1 çay bardağı zeytinyağ
• 1 su bardağı taze bezelye
• 1- 1,5 su bardağı sıcak su
• 1 adet kesme şeker
• 1 adet limon suyu
• tuz
• dereotu

Yapılışı:
• Havucu ve patatesi temizledikten sonra minik küp şeklinde doğrayın. (Arzu ederseniz havuç, patates ve bezelye için hazır konserve garnitür de kullanabilirsiniz) 
Doğranmış minik havuçların üzerini geçecek kadar su koyun ve hafif diri kalacak şekilde haşlayın, yaklaşık 5-7 dakika sonra bu sefer küp şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin. Yine hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
• Taze bezelyeyi ayrı bir tencereye üzerini geçecek şekilde su ve az tuz koyarak haşlayın.
• Bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayın ve yayvan bir tencrede 1 çay bardağı zeytinyağı ile pembeleşene kadar pişirin.
• Soğanlar pembeleştikten sonra limonla ovulmuş veya limonlu suda beklettiğimiz enginarları, bir su bardağı sıcak su ve tuz ilave edin ve tencerenin ağzını kapayın, yaklaşık 15-20 dakika sonra enginarların diğer yüzüzünü çevirin. Suyunu kontrol edin. Yaklaşık bir 5-7 dakika sonra daha önce hafif diri olarak haşladığımız bezelye, havuç, patates, kesme şeker, limon suyu ve tuzunu ilave edin. Kontrollü bir şekilde pişirin. 
• En son dereotu ilavesi ile servis yapın.
Afiyet olsun.
DE


Zeytinyağlı Enginar

Merhaba,

Klasik tatlardan zeytinyağlı enginar tarifi için;

Malzemeler: 
• 6 adet taze enginar
• 1 kuru soğan
• 1 havuç
• 1 adet patetes
• 1 çay bardağı zeytinyağ
• 1 su bardağı taze bezelye
• 1- 1,5 su bardağı sıcak su
• 1 adet kesme şeker
• 1 adet limon suyu
• tuz
• dereotu

Yapılışı:
• Havucu ve patatesi temizledikten sonra minik küp şeklinde doğrayın. (Arzu ederseniz havuç, patates ve bezelye için hazır konserve garnitür de kullanabilirsiniz) 
Doğranmış minik havuçların üzerini geçecek kadar su koyun ve hafif diri kalacak şekilde haşlayın, yaklaşık 5-7 dakika sonra bu sefer küp şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin. Yine hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
• Taze bezelyeyi ayrı bir tencereye üzerini geçecek şekilde su ve az tuz koyarak haşlayın.
• Bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayın ve yayvan bir tencrede 1 çay bardağı zeytinyağı ile pembeleşene kadar pişirin.
• Soğanlar pembeleştikten sonra limonla ovulmuş veya limonlu suda beklettiğimiz enginarları, bir su bardağı sıcak su ve tuz ilave edin ve tencerenin ağzını kapayın, yaklaşık 15-20 dakika sonra enginarların diğer yüzüzünü çevirin. Suyunu kontrol edin. Yaklaşık bir 5-7 dakika sonra daha önce hafif diri olarak haşladığımız bezelye, havuç, patates, kesme şeker, limon suyu ve tuzunu ilave edin. Kontrollü bir şekilde pişirin. 
• En son dereotu ilavesi ile servis yapın.
Afiyet olsun.
DE